”Festivalen kommer ge eko ner till Lund”

- in Nyheter

Snart är det dags för den årliga Vårfestivalen som studentföreningen Stampus anordnar. Den 30:e maj blir det festival med tema Woodstock.

Under varje vårtermin anordnar studentföreningen Stampus i Helsingborg Vårfestivalen. I år kommer den bland annat innehålla livemusik, öltält och och streetfood.
– Årets tema är Love, Peace and Music, och tanken är att det ska vara lite Woodstock-inspirerat. Vi vill göra en klassisk festival och även ha med liveartister, säger Hampus Fernström, ordförande i Stampus.
Liveartisterna som kommer framträda under kvällen är Johan Klingwall och Amanda Alexander. Även ett flertal DJs kommer framträda under kvällen.

Öppen för allmänheten
Festivalen är öppen för allmänheten. De enda kraven är att du är fyllda 18 år och har en inträdesbiljett.
– Tanken är ju att det ska vara en studentfestival, men vill man ta med sig vänner eller någon som inte är student så är det inga problem, säger Hampus Fernström.

En av höjdpunkterna
”Vårfestivalen kommer ge eko ner till Lund”, skriver Stampus Helsingborg på sin hemsida. De menar att Vårfestivalen är en av Stampus höjdpunkter under året. Under förra året kom över 700 personer på festivalen. I år siktar de på att ännu fler ska komma.
– Jag personligen tycker det bästa är hela upplägget på festivalen. Just att vi börjar vid solnedgången med grillning och allt, och att det sedan naturligt övergår till en stor fest, säger Hampus Fernström.