HIF möter Stampus på planen

- in Nyheter
@Sebastian Manieri

Svett, närkontakt och hög puls – under lördagen höll Stampus fotbollsturnering med uppbackning av Helsingborgs största fotbollsklubb. Dagen är en av de aktiviteter där både ingenjörer och samhällsvetare möts, både personligen och på planen. 

– Det är rough måste jag säga – vinna eller dö. Det blir hårda tacklingar, men än så länge inget fulspel.

Det är dataingenjörsstudenten Myad Tahjody som berättar om stämningen på den lilla fotbollsplanen. Stampus har spänt upp en uppblåsbar minifotbollsplan och håller årets fotbollsturnering på gräsmattan bakom studentbyggnaden Villan.

Emelie Damgård är en av  arrangörerna för fotbollsturneringen. Foto: Hanna Holmqvist
Emelie Damgaard är en av arrangörerna för fotbollsturneringen.
Foto: Hanna Holmquist

Fotbollsturneringen är ett samarbete mellan studentföreningen Stampus, fotbollslaget Helsingborgs IF och en studentjobbsförmedlare.Emelie Damgaard, en av dagens två huvudansvariga, berättar:
– Jag är projektassistent på en studentjobbsförmedling, som har kopplat samman Stampus och HIF. Syftet med dagen är att förankra studentlivet i staden och att skapa sammanhållning mellan studenterna.

På vilka sätt är dagen ett samarbete med HIF?
– Vi har fått låna den uppblåsbara planen och två domare från deras pojklag. De har också stått för priserna – biljetter till matchen mot Falkenberg med tillgång till en VIP-loge.

 

Pelle Rosenlind och Henrik Bellman från HIF:s elitpojklag agerade domare under de tuffa studentmatcherna. Foto: Hanna Holmqvist
Pelle Rosenlind och Henrik Bellman från HIF:s elitpojklag agerade domare under de tuffa studentmatcherna.
Foto: Hanna Holmquist

Lutade mot planens kant, med visselpipa i mun och blicken på de dubbelt så höga spelarna på planen, står Pelle Rosenlind och Henrik Bellman från HIF:s elitpojklag. De är där över dagen för att se till att de stundtals stelbenta studenterna sköter sig på planen.
– HIF har som policy att utbilda alla spelare i pojklagen till domare när de fyller 15. Därför har vi licens för att döma knattematcher, förklarar Pelle Rosenlind.
Varför dessa likställs med Stampus fotbollsturnering förblir osagt.

Gränsöverskridande möte
Turneringen är en av de aktiviteter på Campus som är öppna för både samhällsvetare och ingenjörer. Myad Tahjody ser positivt på saken:
– Det är roligt att göra något annat än att bara dricka alkohol som omväxling.
– Om inte Stampus styr upp något blir det sällan intersektionella grejer, flikar byggtekniksingenjören Soheil Vahed Rad in.

Planen är hal på grund av regn dagen innan, och stämningen på den blir hårdare och hårdare ju närmare finalen kommer. Många av studenterna ser trötta ut.
– Men vi ger inte upp! avslutar Soheil Vahed Rad innan han smäller till sin lagkamrat på axeln och joggar bort över den glashala gräsmattan med ett leende på läpparna.

Studenterna Myad Tahjody och Soheil Vahed Rad hade nära till skratt under fotbollsturneringen. Foto: Hanna Holmqvist
Studenterna Myad Tahjody och Soheil Vahed Rad hade nära till skratt under fotbollsturneringen.
Foto: Hanna Holmquist