Hon blev årets biljettstipendiat

- in Nyheter
@Carl-Johan Kullving

I våras instiftade den före detta Lundagårdsredaktören Marko Wramén ett rekreationsstipendium för Lundagårds medarbetare. Virve Ivarsson blev årets stipediat.

Varför fick du stipendiet?
Jag har arbetat länge på Lundagård och tycker det är väldigt kul. Jag tror att jag har varit med och  förnyat Lundagård och att det är en del av varför jag uppfyller de ord som han beskriver. Jag gillar att testa nytt och experimentera, att tänka annorlunda.

Hur yttrar det sig konkret?
– Jag live-rapporterade tandemstafetten 2012, införde recensioner av kurslitteratur och har skrivit reportage om studenters inställningar till sex och kärlek inom studentlivet. Sedan har jag skrivit mycket om kultur och politik också.

I år gick stipendiet till Berlin. Vad gjorde du där?
Det var ett semesterstipendium, så man måste ta det lugnt – det uppskattar jag.
– Jag var på en del museum där Judiska museet var särskilt bra. Det försökte uttrycka känslan av Förintelsen genom arkitektur. Det var väldigt obehagligt, men bra och starkt.

Vad är mod, lekfullhet och briljans för dig?
– Att våga tramsa lite och testa nytt, och samtidigt stå upp för sina idéer och det man tycker är rätt. Och att vara stilistiskt säker.

Vad händer härnäst?
– Jag fortsätter läsa på juristprogrammet och skriva för Lundagård. I somras arbetade jag på Expressens ledarredaktion vilket var väldigt kul. Jag vill gärna arbeta med både journalistik och juridik i framtiden.

Biljetten – stipendiet för lekfullhet, mod och briljans

[checklist]

  • Instiftades år 2014 av Marko Wramén som var  Lundagårdsredaktör år 1994.

  • Stipendiet går till den medarbetare på  Lundagård som bäst visat provlekfullhet, mod och briljans under året som gått.

  • Stipendiet består av en semesterresa till en större europeisk stad.

[/checklist]