Tillbaka till Waterloo

- in Nyheter, Spex

Napoleon startar krig när den kvinnliga spexensemblen Boel firar 20 år.
– Det ska märkas att det är jubileum och det tror jag nog att vi har lyckats med, säger Amanda Ralfsson regissör för Boelspexarnas jubileumsspex Napoleon.

Amanda Ralfsson har regisserat jubileumsspexet Napoleon. Bakom scen har cirka 100 spexare slitit för premiären fredagen den 17:e oktober. Foto: Josefin Wennang
Amanda Ralfsson har regisserat jubileumsspexet Napoleon. Bakom scen har cirka 100 spexare slitit för premiären fredagen den 17:e oktober.
Foto: Josefin Wennang

Napoleon är Boelspexets tjugonde föreställning och sattes upp första gången 1998. Många föreningar väljer att sätta upp sitt första spex vid ett jubileum men så är alltså inte fallet med Boelspexarnas tjugoårsfirande.
– Vi har hört väldigt gott om Napoleon från gamla medlemmar och det är ett väldigt roligt spex. Vår mest kända kuplett, Finland, kommer från detta spex. Det är extra kul med en sång som sjungs av studenter i hela Sverige, säger Amanda Ralfsson, regissör i Boelspexarna.

Föreställningen kommer bjuda mer dans än tidigare. På scen möter vi, utöver en komiskt nonchalant Napoleon och en intrigant Madame Arianne, personer som Wellington, Bernadotte, Axel von Fersen, drottning Desirée och en fransk adel i ny tappning.
– Adeln kommer inte se ut som man tänker sig, vi har istället hämtat inspiration från modern film. Det blir stora frisyrer och färglada kläder, säger Amanda Ralfsson.

Det blir även en del speciella gästspel då gamla Boel-profiler kommer dyka upp på scenen. I varje föreställning blir det ett nytt ansikte. Amanda Ralfsson lovar många överraskningar.
Det lär med andra ord märkas att det är jubileumsföreställning.

Spexet Napoleon spelas i Stora salen på AF-borgen 17-19 oktober. För mer info, klicka här.