Fem saker att göra i väntan på julen

- in Julkalender
@Tindra Englund

December är här, nedräkningen har börjat och vi har 24 dagar att fördriva till den stora dagen. Här är listan på vad man kan göra i väntans tider. Minns att den som väntar på något gott väntar bara för länge om hen är sysslolös.

  1. Följ Lundagårds julkalender Önskelistan, varje dag vankas en rykande het och ny lista. Förvånas, chockas, inspireras!
  2. Lär dig hela ”O helga natt” i äkta Jussi Björling-style. Det tar dig kanske hela december, men lyckan i din ömma moders ögon kommer att bli total. Garanterat!
  3. Gör som Karl-Bertil Jonsson och jobba extra på posten inför den bråda juletiden. Just nu söker de flera extra medarbetare. PS Glöm inte att ta med taxeringstabellen.
  4. Ta tåget över bron och besök ett julpyntat Köpenhamn. Drick glögg utomhus vid julmarknaden intill Ströget eller slå på stort och träd in i ett julmysigt winterwonderland på Tivoli. En upplyst kväll garanteras.
  5. Fly bort från julhandel, för mycket mat och stadens tumult. Medtag varma kläder, tjock sovsäck samt liggunderlag, glögg och något att grilla. Spendera en natt i något av Skåneledens vindskydd och bevisa att du är en riktig viking. Vindskyddet vid Genarps allmänning rekommenderas varmt då där finns både utedass och oftast en del ved.