Hiphopen tar över Helsingborg

- in Kultur & Nöje
@Agnes Östberg

Har du haft för mycket plugg och för lite dans i ditt liv på senaste? Ta dig till Dunkers kulturhus på fredag och lördag och upplev hiphopens medryckande moves.

Under två dagar kommer du kunna ta del av alltifrån föreställningar och uppträdanden till diskussionsforum och prova-på-dans. Fredrik Öjbro är arrangemangskoordinator för evenemanget och berättar att det tidigare arrangerats mindre evenemang såsom dans jam eller graffiti jam men att det är första gången som det är så här stort och pågår under två dagar.
– Under fredagen får man verkligen inte missa föreställningen ”Maskrosbarn”. Det är tre tjejer som har satt upp den och de gjorde ett kortare stycke av den på Köpenhamnsoperan som första hiphop-akt någonsin där. Nu har de utvecklat den och gör en utökad version hos oss, säger Fredrik Öjbro.

Första mötet
”Maskrosbarn” följs utav ännu en akt under fredagkvällen. I ”How we met” gestaltas dansarnas första möte med musik, konst och dans. Lördagen bjuder på street art och work shops där man själv kan pröva på att dansa, inga förkunskaper krävs. Skulle man falla för hip hopen finns det alla möjligheter att fortsätta framöver. Det finns klasser att ta på dansskolor i Helsingborg men även öppna träningar som är gratis.
– De klasserna passar kanske studenter extra bra. Det är våra träningar som jag själv går på. Det kommer folk som kanske inte har några förkunskaper alls och då hjälper vi till och lär ut vissa steg och så får man hänga på på den nivå man själv känner för, säger Fredrik Öjbro.

De öppna klasserna sker på Dunkers kulturhus onsdagar klockan 19 och på mötesplats California (bakom Stadsbiblioteket) varje måndag samma tid.

Fakta: Hip Hop på Dunkers

  • Vad: Hip Hop på Dunkers
  • Var: Dunkers kulturhus i Helsingborg
  • När: 5-6 december
  • Pris: Fri entré till allt förutom föreställningen ”Maskrosbarn”, studentpris 20 kr, fullpris 50 kr.
  • Mer information: www.dunkerskulturhus.se