Nytt år och ny termin

- in Nyheter
@Carl-Johan Kullving

Vårterminen är snart här och i det runda tornet pågår febril aktivitet.

Igår deltog Lundagård i Student Association's Fair, SAF.
Igår deltog Lundagård i Student Association’s Fair, SAF.

Fortfarande har vi många medarberare som är bortresta eller har fullt upp med tentaplugg och tentastress, så nyhetsbevakningen på lundagard.se har inte kommit igång helt än.

I år fyller Lundagård 95 år, vilket du som läsare kommer märka genom en jubileumsbilaga som kommer komma ut tillsammans med nummer 3/2015. Jubileumsredaktör är Linus Gisborn och febril aktivitet pågår just nu med att hitta intressanta anekdoter från förr för att visa hur Lundagård utvecklats genom åren.

Igår deltog vi i den engelska varianten av Hälsningsgillet – Student Association’s Fair. Vår internationella edition lundagard.net görs i princip bara av internationella studenter och våra svenska översättare. Förhoppningsvis fick vi några nya medarbetare genom mässan igår.

Förra veckans fruktansvärda attack på den franska satirtidningen Charlie Hebdo har inte kunnat gå någon förbi. Vi är också en tidning som granskar makten och valde därför att visa solidaritet genom att lägga upp ”Je Suis Charlie” på våra Facebooksidor. Vår illustratör Fredrik Toreblad tecknade även en serie på ämnet som är väl värd att läsa.

Efter nyåret sammanställdes tio-i-topp-listan för vad ni läsare tagit del av mest på lundagard.se under 2014. Intressant att nämna är att två artiklar från tidigare år blivit virala igen. Tre artiklar direkt relaterade till Teknologkåren vid LTH är med på listan, vilket visar att nyheter om teknologer ger stor spridning.

Avslutningsvis – glöm inte att Lundagård är studenternas tidning! Skicka nyhetstips om vad du vill läsa i pappret eller på webben till lundagard@lundagard.se.
Vi kan inte täcka allt, men ju mer du tipsar, ju större är chansen att vi skriver om det!