Årets musikfynd kommer till Lund

- in Nyheter

MUSIK. I lördags spelade Dante Kinnunnen på Babel i Malmö. Kulturbloggens Ebba Sundberg var där och värmde upp inför hans spelning på Mejeriet i Lund senare i februari. 

Den före detta kyrkan, som nu har blivit klubben Babel i Malmö, lyser upp gatan med sitt neonrosa kors. Babel har denna lördagkväll en salig folkblandning av queer, multinationalitet och diverse ideologiska övertygelser. Dantes lyssnare är från vilt skilda världar och lyckas samlas här genom hans musik. Under spelningen är det inte allt för trångt. Publiken vet vem Dante är, vilket skapar en familjär och intim stämning.

Trion på scenen är perfekt välsynkad i sina röster, det märks knappt att de sjunger live. Låtarna från det senaste albumet True Emotions (2014) spelas flitigt. ”Champange Problems”, en av hans mer populära låtar på Spotify, är till och med bättre live med Imans vassa och något gälla Minnie Riperton röst. Publiken jublar.

Den före detta The Concretes-trummisen Dante Kinnunen startade sin soloresa med singel ”Next To You” på albumet True emotions (2014). Dante producerar all sin musik själv och han har tidigare också hjälpt sin far med produktionen av det Grammisnominerade albumet Ibland kallar jag det kärlek (2010). Musiken kan beskrivas som Indie-R&B. Dantes röst påminner om både Akon och Adam Levine. Dante kallas ”årets musikfynd” enligt Expressen och hans singel ”Next To You” har spelats mycket på radio och hyllats både utomlands som i Sverige. ”Årets låt”, ”årets svenska singel” är vanliga omdömen på Debaser, trots detta är Dante väldigt genuin och ödmjuk på scenen. Han är definitionen av cool. Hybris finns inte på långa vägar. Bakgrundsvokalisterna får lov att ta plats, utan att de dominerar.

Så om ni är sugna på en lugn men rytmisk R&B- och indiekväll, med tre vackert synkade och gåshudsgivande röster, besök i så fall Mejeriet den 28 februari!