Mingla dig till jobb

- in Nyheter
@Carl-Johan Kullving

Sugen på att jobba extra? För tolfte året i rad anordnas arbetsmarknadsmässan Agoradagen i Helsingborg. 

Arbetsmarknadsmässan tjuvstartar redan idag med PreAgora-dagen. Då bjuds studenterna på en lunchföreläsning om det personliga varumärket.
– Vi vill att de studenter som är intresserade av att söka jobb redan nu ska bli inspirerade, säger Sandra Jönsson, arrangör och arbetsmarknadsdagsansvarig på Helsingborgssektionen Agora.

Erbjuda jobb
Den 25 februari är det sedan dags för Agoradagen. Drygt 30 företag och organisationer kommer till arbetsmarknadsmässan som arrangeras vid U1 och U2 på Campus Helsingborg. Under arbetsmarknadsdagen får studenterna inspirationsföreläsningar, CV-granskning och tips till ett bättre nätverkande.
– Tanken är att företagen och organisationerna som är med på dagen ska kunna erbjuda studenterna ett jobb, säger Sandra Jönsson.
Hur många studenter får jobb efter en arbetsmarknadsdag?
– Vi utvärderar bara vad besökarna tyckte om själva dagen, men jag vet många som fått jobb. Agoradagen har växt mycket och har ett bra rykte i näringslivet i nordvästra Skåne, säger hon.

Vill utvecklas
Trots närheten till Helsingør och många lediga jobb i Danmark lyser de danska företagen med sin frånvaro.
– Vi har fokuserat mer mot Sverige och de nordvästskånska företagen, säger Sandra Jönsson.
– Men man skulle kunna titta mer mot Danmark på framtida Agoradagar. Vi vill ju ständigt utveckla arbetsmarknadsdagen, säger hon.

Blir After work
Nytt för i år är att den traditionella kvällsbanketten ställs in. Istället avslutas dagen med en After work på Helsing där studenter och företag kan mingla tillsammans.
– Vi upplevde att det varit för få företag på banketten tidigare år och ville testa något nytt. Vår förhoppning är att det ska vara mer avslappnat och att fler företag vill vara med. Dessutom blir det billigare för studenterna att vara med, säger Sandra Jönsson.

FAKTA: AGORA-dagen

  • Vad: Arbetsmarknadsdag inriktad främst till samhällsvetare.
  • När: 25 februari
  • Var: U1 och U2 på Campus Helsingborg
  • Pris: Gratis under dagen. Biljett till After work säljs separat.
  • Mer information hittar du här.