Eee-dagarna för framtidsdrömmar

- in Studentliv

Lundaekonomernas årliga eee-dagar är igång för 31:a året i rad. Här minglar studenter bland montrarna med potentiella arbetsgivare och går på föreläsningar med entrepenörer och ekonomer.

Eee-dagarna en mässa för ekonomistudenter och företag för att träffas och utforska möjligt samarbete. I år har 70 företag och cirka 3000 studenter samlats i Holger Craafords Ekonomicentrum för att mingla bland montrarna. I kommittén som anordnar mässan sitter 15 studenter från Lundaekonomerna, med Filip Bengtsson som ordförande.
– Att anordna eee-dagarna tar ungefär ett halvår. Många företag är återkommande och vid jul står det klart vilka som kommer att närvara. Vi vill hjälpa studenterna att ta ett steg in i framtiden och hjälpa företagen att leverera framåt, säger Filip Bengtsson.

Sker intervjuer
Kommittén ordnar också karriärsamtal och agerar en mellanhand mellan företagen och studenterna. De förmedlar studenternas CV:n till de företag som visar intresse av att anställa.
– Just nu sker intervjuer i alla fakultetens rum, säger Filip Bengtsson.

Fokus på balans
Eee-dagarna brukar vara populära och efter varje år görs utvärderingar för att förbättra evenemanget. Tidigare har eee-dagarna fått kritik för att för få utställare riktar sig till nationalekonomer.
– Vi har satsat väldigt mycket på bredd eftersom vi vill tillgodose alla. Vi har lagt väldigt mycket fokus på att ha en balans, men några exakta siffror kan jag inte ge, säger Filip Bengtsson.

Lämna komfortzonen
Många studenter vet vad de vill göra efter examen och Lundaekonomerna vill att så många studenter som möjligt ska hitta något som passar dem.
– Mitt bästa tips till de som söker jobb under eee-dagarna är att gå ur sin komfortzon. Det är när man vågar prata som allt sker, säger Filip Bengtsson.

Det är också viktigt att vara förberedd och läsa på om företagen. Filip Bengtsson säger att de här dagarna är bra träning för nya studenter, även om det inte är lika aktuellt för dem.
– Du lär sig mycket om nätverkande och du utvecklar din sociala kompetens, säger Filip Bengtsson.

ENKÄT: Vad ser du mest fram emot med eee-dagarna?

Erika Fredriksson, studerar till civilekonomi. – Jag ska gå på career interview med Barilla och den ser jag väldigt mycket fram emot. Det ska bli kul att gå på Cloettaföreläsningen också. Det är mitt sista år så det är kul att bara gå runt och prata med folk. Foto: Jessica Gustafsson
Erika Fredriksson, studerar till civilekonomi.
– Jag ska gå på career interview med Barilla och den ser jag väldigt mycket fram emot. Det ska bli kul att gå på Cloettaföreläsningen också. Det är mitt sista år så det är kul att bara gå runt och prata med folk.
Foto: Jessica Gustafsson
Anton Borglund, studerar till civilekonom. – Jag vill få en bild av företagen, kolla internships, men mest lära mig mer företagen. Foto: Jessica Gustafsson
Anton Borglund, studerar till civilekonom.
– Jag vill få en bild av företagen, kolla internships, men mest lära mig mer om företagen.
Foto: Jessica Gustafsson
Mustafa Lazem, studerar systemvetenskap. – Knyta lite kontakter, kolla vilka jobbmöjligheter som finns. Det känns som ett bra tillfället att hooka lite jobb. Foto: Jessica Gustafsson
Mustafa Lazem, studerar systemvetenskap.
– Knyta lite kontakter, kolla vilka jobbmöjligheter som finns. Det känns som ett bra tillfället att hooka lite jobb.
Foto: Jessica Gustafsson
Hasan Nerjovaj, studerar systemvetenskap (kille med beige jacka) – Jag vill se nya företag. Det är mitt sista år så jag är hungrig och ville hitta jobb. Foto: Jessica Gustafsson
Hasan Nerjovaj, studerar systemvetenskap.
– Jag vill se nya företag. Det är mitt sista år så jag är hungrig och ville hitta jobb.
Foto: Jessica Gustafsson

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

You may also like

Livet – mer än karriären

Att ha en bra lön och få bra