Tårtkalaset

Sveriges äldsta studenttidning har blivit ett år äldre.

Det firade vi i torsdags med 202 centimeter rulltårta, ballonger och vimplar på redaktionen. I minglet fanns såväl nuvarande medarbetare som gamla redaktörer och en och annan spex-, kår-, eller nationsaktiv. Nu laddar vi inför den stora jubileumsfesten för gamla redaktörer och redaktionsmedlemmar som ska äga rum i maj.

På redaktionen jobbas det för fullt med jubileumsbilagan. Kommentarer som ”Visste ni att kvinnor inte fick ta CSN om deras äkta make var rik på 1970-talet?!” blandas med ”Det är kris för att det är så många rum som är tomma i Lund 1972!”. Med 95 års lundahistoria samlad blir anekdoterna många. Bilagan kommer i nummer 3/2015, så håll ögonen öppna då.

Förra veckan kom även två stora nyheter i studenternas Lund – dels att Smålands nations styrelse föreslår att nationen går med i Studentlund samt att Thomanders studenthem får tillbaka sin lagfart från Statens fastighetsverk. Redan när jag började på tidningen i oktober 2010 var Thomanders äganderätt på tal, och Smålands nations vara eller inte vara med i KK var också på tapeten. Vissa saker i Lund blir verkligen långa följetonger, och självklart fortsätter vi att bevaka skeendena.

I fredags hade jag även möte med Philip Johansson, som håller på att utveckla vårt nya kommentarsfält tillsammans med två andra studenter. Inom kort kommer vi att testköra det på lundagard.net och vi är öppna för all typ av respons. Mejla vad du tycker om det till lundagard@lundagard.se

Allt gott!

/ Carl-Johan, webbredaktör