LTH Griparna bäst i Sverige

- in Nyheter
@Casper Danielsson

LTH Griparna är vinnare av Universitetshockeyligan, UHL. Griparna är första lag att peta ned KTH Royal Blue från tronen i UHL:s fyra år långa historia.

LTH Griparna blev segrare av Universitetshockeyligan i kostym. Inför helgen låg laget etta med alla matcher färdigspelade. Ett poäng bakom skuggade Chalmers Blue McRangers från Göteborg med en match kvar att spela mot jumbon HJ Hockey från högskolan i Jönköping. En vinst för Chalmers och vinstdrömmen skulle vara krossad.

Kvitterade i sista sekunden
Matchen blev en rysare. Chalmers tar tidigt en 2-0-ledning i matchen mot HJ Hockey och pokalen ser förlorad ut för Griparna.
– Det var en riktigt tajt match och det var jobbigt att det inte gick att följa ordentligt. Vi hade smskontakt med en person på plats i Jönköping och alla var fullt medvetna om vad som var på gång att hända, säger Adam Eidenvall, lagkapten i LTH Griparna.

Men i tredje och sista perioden rycker HJ Hockey upp sig och lyckas trycka in kvitteringen med bara 20 sekunder kvar av matchen.
– Då exploderade det hos oss. Men det var ju inte klart. HJ Hockey var ju tvungna att vinna. Det gick länge, länge innan vi fick höra något. Till slut fick vi ett nytt sms om att det bara var att fira segern, säger Adam Eidenvall.
Hur kändes det?
– Det var verkligen en stor lättnad. Det är svårt att beskriva. Detta är verkligen ett ögonblick som man kommer komma ihåg från studietiden.

En era är över
University Hockey League har anordnats sedan fyra år tillbaka. Tidigare har KTH prenumererat på titeln som seriesegrare och Adam Eidenvall är glad över att eran nu är över.
– Det här är första gången något annat lag än just KTH har vunnit ligan och det känns jättebra. Det är väldigt härligt att få vara med och vinna med Lund för första gången i lagets historia, säger han och ser fram emot att få ta del av priset som består av ett fat whiskey från svenska Mackmyra.
Hur firade ni segern?
– Vi samlade alla spelarna och hade lite kalas. Vi drack champagne och hade hemmafest, säger Adam Eidenvall.
Har ni hört av er och tackat HJ Hockey för att de slog Chalmers?
– Vi har pratat med dem och fick höra att de vann mot Chalmers för vår skull. Vi har lovat att bjuda på en bra fest nästa säsong.

Dålig backning från kommunen
Griparnas säsong har dock inte varit spikrak. En träningstid vid 22.15 i veckan och inga möjligheter att förvara utrustning i hallen har inneburit problem för laget. Men intresset har dock varit stort och efter framgångarna hoppas Adam Eidenvall kunna förhandla om avtalet med kommunen.
– Vi vill arbeta om våra gamla rutiner och kanske kunna träna två gånger i veckan. Framför allt vill våra spelare kunna träna tidigare, säger Adam Eidenvall.
– Vi får väl ta med lite av Mackmyran och dela med oss till kommunstyrelsen, skrattar han.