De laddar för Siste april

- in Nyheter
@Carl-Johan Kullving

Mer och bättre ljud än någonsin. Radio AF står för underhållningen i Stadsparken på Siste april och i år har de fler högtalare än tidigare.

Att Radio AF spelar musik på vita scenen i Stadsparken under Siste april är lika säkert som att Stadsparksfontänen är avspärrad. I år har kommunen gett studentradion mer pengar för att bekosta ett delaysystem, som innebär att högtalare sätts ut på fler ställen ute i parken.
– Vi har en väldigt bra relation med kommunen. De sköter det praktiska med vakter och teknik och så ordnar vi musiken, säger Fanny Westling, artisredaktör på Radio AF och en av arrangörerna.

Som att ta studenten
Radio AF började spela i Stadsparken på Siste april år 2000 och har fortsatt sedan dess. I år spelar S.U.N.E., Mathilde Bojén och Fralk på vita scenen.
– Det känns lite som att ta studenten. Vi längtar och taggar och sen plötsligt är det över, säger Maja Tolgraven, samhällsredaktör på Radio AF och en av arrangörerna.

Klubb för alla
Förra året lanserade Radio AF Siste april-klubben. Det stora dragplåstret i år är Zhala, men medarbetare från bland annat radioprogrammen Kavalleriet, To be announced och Schyssta klubben kommer att spela.
– Det är kul att få dela festplats med Mejeriet, de är inne på samma spår som oss. Lokalen ska även dekoreras så det speciell upplevelse, säger Malin Castwall Hanson, musikchef på Radio AF.
Vilka akter får inte missas?
– Alla! Kom till vita scenen i Stadsparken mellan 11-15 och bara njut. Gå hem, disconappa och sen ses vi på Mejeriet vid 22, säger Maja Tolgraven.

Radio AF:s Siste Aprilklubb

  • Var: Mejeriet i Lund
  • När: Torsdag 30 april, 22-03
  • Pris: 150 kronor, inget studentleg krävs. Biljetter köps på Studentinfo eller kulturmejeriet.se