Inbrott i korridor på Kalmar nation

- in Nyheter
@Casper Danielsson

Någon gång under tisdag förmiddag och eftermiddag drabbades två korridorrum på Kalmar nation av inbrott. Bland annat stals en laptop och en Iphone.

De två drabbade korridorrummen ligger på bottenvåningen av Kalmar västra, nationens bostadshus på Måsvägen. Båda hade sina fönster öppna. Inbrotten skedde mellan klockan 10 och 16 under tisdagen, vilket för misstankarna mot en inbrottstjuv som tog tillfället i akt när det uppstod. Bland annat stals en Iphone, en kamera och en laptop.
– Det var tämligen dyrbara saker. Det är tråkigt att våra nationsmedlemmar ska behöva drabbas av något sånt här, säger Ludvig Bodelsson, kurator på Kalmar nation.

Ludvig Bodelsson har inte hört något om fler rum som blivit drabbade eller någon boende som har sett något. Kalmar nations kuratel fick reda på inbrottet först sent i går kväll och har under onsdagen upprättat en polisanmälan om bostadsinbrott. Nu förs diskussioner i Kalmar nations husstyrelse om vilka åtgärder som ska vidtas.
– Det är viktigt att våra nationsmedlemmar kan känna sig trygga på nationen och vi måste kolla på vad som har hänt och vilka åtgärder som kan göras, säger Ludvig Bodelsson.