Body talk

- in Nyheter

Då min lillebror precis flyttat till stan har jag på senaste tiden försökt lära honom allt jag kan om livet som student. För honom och för er som fortfarande kämpar er igenom Studentlivskunskap A (SLKA15) har jag satt ihop en liten guide. Se det som ett alternativ till att gå på stödföreläsningar. Jag hämtar inspiration från läkarlinjen och inleder med lite grundläggande förståelse för hur en students kropp fungerar. Behold: Studentens anatomi nedifrån och upp!

Fötter: Vanligtvis identifieras en students fötter av hur slitna de är. Tårna kan vara svullna efter att studenten ifråga stått bredvid en Håkan-beundrare på Helsingkronas Schlagergolv tre minuter innan stängning när DJ:n avslutar kvällen med ”Ramlar”. Studenten är sannolikt dessutom snart plattfotad då de gamla Conversen faller sönder och man aldrig lyckas spara undan nog för att köpa ett nytt par och mamma vägrar betala för ett par nya ”för i så fall ska de vara fotriktiga” för hon vet inte att man aldrig kommer få ligga om man har ett par ortopediska specialskor på fötterna.

Ben: Karakteriseras av vadmusklerna efter alla turer upp och ner för Tornavägen.

Lever: Låt oss inte prata om levern.

Lungor: Låt oss inte prata om dem heller.

Hjärta: Vin vidgar blodkärlen och är bra för hjärtat. Och kom inte och säg att ”det bara gäller ett glas om dagen”. Ju mer desto bättre. Här trängs också en del sorg efter den där kursaren som aldrig kände likadant och som man likt förbannat inte kunde remember to forget.

Armar: Om ljuset är rätt och man tittar riktigt noga med förstoringsglas vid fullmåne kan man se resultaten av den där gången i oktober förra året då man gymmade och faktiskt hade träningsvärk i flera dagar efteråt så det måste ha gjort skillnad.

Handleder: Påbörjade förslitningsskador efter alla gånger man under föreläsningar plockar upp och stoppar ner telefonen och säger ”nej nu ska jag lyssna, den här kursen ska jag inte missa på grund av jodel” för att sedan plocka upp telefonjäveln igen.

Huvud: En plats så fylld av politiska åsikter, förälskelser och favoritlåtar att man omöjligt kan trycka in mer kunskap inför tentan. Det är lika bra att dra till ÖGs. Man lär sig ändå inget sista kvällen.

Join me next blogginlägg då vi reder ut begreppen studentlivskunskapen bygger på!12007030_1153778824635937_2006100372_n

XOXO,

Linna Fredström