Bloggare bakom studentlivets kulisser

- in Nyheter
@Casper Danielsson

Hallå där… Thobias Bergström, Lundagårds nya bloggare bakom kulisserna i Lunds studentliv.

Vem är du?
– Jag har pluggat kognitionvetenskap i Lund i två år. Nu pluggar jag filosofi. Tidigare har jag pluggat till civilingenjör på Kungliga tekniska högskolan och jobbat på ett hippt start-up-bolag i Stockholm. Men när jag pluggade i Stockholm missade jag studentlivsbiten och jag kom till Lund just för att engagera mig i studentlivet.

Och det har du gjort. Din blogg heter ’’Insyltad överallt’’. Vad betyder det?
– Det betyder att jag har mina fingrar med i spelet överallt i hela studentlivet. Jag sitter i styrelsen på Humanistiska och teologiska studentkåren, är tjänsteman på nation, har varit förman på Akademiska föreningen och håller samtidigt på med ett projekt inom AF. Samtidigt har jag fotat och bloggat för Lundagård. Jag har varit involverad i studentlivets alla tre ben och i Lundagård som ska övervaka de tre benen. Jag är helt enkelt insyltad överallt.

Du kommer först och främst att blogga under höstterminen. Vad händer?
– Jag kommer att anordna Blekingska nations bal Höstblotet. Det är en riktigt stor grej och är ofta en lead-in till kuratelsplatser på nationen. Men jag blev typ tvingad till det – folk ringde mig och sa till mig att kandidera.
– Jag kommer till stor del att blogga om just detta och förberedelserna kring detta. Men jag är också tjänsteman på Blekingska, och jag kommer vara där en del. Jag kommer också att dyka upp i en del kårkretsar. Jag och Lukas Olsson har även startat ett projekt för rörlig bild inom Akademiska föreningen – det är student-tv på nytt, typ. Det heter Studio AF och kan bli en ganska stor grej.

Vad är du för slags bloggare?
– Jag har aldrig bloggat någonting förut, men jag har mycket att göra. Därför skriver jag i en koncis stil. Det blir lite som en ”stream of consciousness”. Tanken är att de som läser ska känna att de är där – eller i alla fall känna hur jag kände när jag var där. Det blir ganska personligt. Men jag försöker göra det lite roligt också.

Vad vill du visa med din blogg?
– Jag vill visa hur det är att vara aktiv i studentlivet. Förhoppningsvis kan det få fler att engagera sig. Jag vill visa att det är här man träffar intressanta människor och att det är intressant att engagera sig. Men jag vill också öka förståelsen för studentlivet i Lund.

Vad är det som är så härligt med studentlivet?
– Mitt mål när jag kom till Lund var att engagera mig och ta reda på hur det är i studentlivet. Men det viktiga är att komma ihåg att inget av det som sker i studentlivet är verkligen på allvar. Mycket kan gå åt skogen – men det spelar inte så stor roll ändå. 

Vad kommer du att bjuda på?
– Vi får se. Jag vet inte vad som kommer komma ut av detta. Jag tänkte att jag inte alls kan blogga – och det är väl lite oklart fortfarande.

Är det som Thobias säger? Bedöm själv! Här kan du läsa hans blogg Insyltad överallt.