”Hur många sporter kan man spela full?”

- in Nyheter

Hallå där… Emelie Storckenfeldt, golfspelare och nyutexaminerad ekonomistudent.

Hur kommer det sig att du började spela golf?
– Jag började på grund av familjen. Vi och familjevänner gick rundor ihop och så fastnade jag. Det är ett trevligt sätt att umgås på.

Varför rekommenderar du andra att börja spela?
– Många sportar när de är unga men slutar när de väljer att inte satsa. Golf kan man fortsätta med och man kan gå med kompisar som inte spelat tidigare. Och jag menar: hur många sporter kan man spela medan man är full, snusar och röker?

Vad har du för handikapp?
– Jag har 4 i handikapp, och har spelat sedan jag var 6 år.

Vad är det bästa med golf?
– Att alla kan vara med! Det är även ett bra sätt att ragga på, man lär känna varandra i (halv-)nykter miljö och har kul medan man umgås. Och man kan göra det livet ut. Jag får ångest av folk som inte spelar golf – jag menar, vad ska de göra när de blir pensionärer? Fika?

About the author

Jessica Gustafsson är reporter på Lundagård sedan hösten 2014.

Related Posts