Ny hemsida vill samla studentlivet

- in Nyheter

En ny dansk nättjänst ska samla Lunds studentliv. Hemsidan Hivebeat lanserades i förra veckan och många är redan med på tåget.

Nättjänsten Hivebeat är en hemsida som syftar till att samla olika universitets studentorganisationer och evenemang på en och samma plats. Hemsidan har aldrig funnits i Sverige tidigare men haft stor framgång i Danmark. Jonas Bøgh Larsen grundade tjänsten tillsammans med en kollega efter att ha läst marketing vid Århus universitet.
– Vi redan i gång i Danmark och har över 10 000 användare. Vi täcker Danmarks fyra största universitet och över trettio gymnasieskolor, säger Jonas Bøgh Larsen.

hivebeat
Jonas Bøgh Larsen. Foto: Privat

Nationer och organisationer uppknutna 
Studenterna blir medlemmar på hemsidan för att kunna se vilka evenemang som anordnas av Lunds universitet. Det är tänkt att alla studentorganisationer, institutioner och nationer som är knutna till Lunds universitet ska vara med så att användarna får en heltäckande bild och ha koll på allting samtidigt.
– Lunds universitet är det första utländska universitetet som Hivebeat når. Tjänsten lanseras även vid Stockholms universitet om några veckor och vår vision är såklart att nå till många fler länder, säger Jonas Bøgh Larsen.

Letar studentarbetare
Hittills har det bara Jonas B
øgh Larsen och hans kollega Emil Hagbarth Rasmussen som jobbar med Hivebeat, men nu letar de efter fyra svenska studenter vid Lunds universitet som kan sprida ordet vidare och få studenter att bli medlemmar på sidan.
– Det är gratis för både studenter och studentorganisationer att vara användare, det vi tjänar pengar på är att ta del av biljettförsäljningen till studentorganisationernas evenemang som de ska kunna sälja genom Hivebeat, säger Jonas Bøgh Larsen.

Hallands inte övertygade
Men konceptet har inte fallit alla i smaken än. Hallands nation
är en av en handfull nationer som har haft kontakt med Hivebeat och står med på deras lista över studentorganisationer i Lund. Kurator Martin Larrosa är inte övertygad om Hivebeats genomslagskraft.
– Vi har bara haft lite kontakt med dem än så länge. Spontant ser jag inte att det inte finns något större behov av en sådan tjänst, Studentlunds hemsida och Studentlunds-appen täcker redan in det mesta tycker jag, säger han.