Q : Olof Selander (Kr)

- in Q

När de största sjöslagen härjade i borgen passade edilen Olof lägligt på att ta lite ledigt.

Konstruktiv problemlösare som lärde sig konsten att lyssna i det militära. Har studentlivets största tv på vilken han blandmissbrukar spel helgen lång till dess att tornet osar mancave. Med en schackmästares list gör nu edilen en rokad och byter torn mot efterträdarens boning. Känns igen på kluckande skratt och bleka vader som förbinder det fördrinksmarinerade golvet med de solkiga byggshortsen. Spetsar till balerna med finskt munskölj i vattenkaraffen. Valberedningsledamoten nominerade denne jättebamsing till björn både till edil och pojkvän. I en omorganisation tillskansade sig Olof mer semester än någon edil tidigare och den nyvunna fritiden ägnas åt att projektera borgen i digitala stenblock i Minecraft.

Illustration: Viva Ivarsson
Illustration: Viva Ivarsson

Q kvad:

Q siar om framtiden och misstänker att när borgens plikter inte längre kallar kommer Olofs intresse att utvecklas till ett otyglat spelberoende.

I borgens korridorer kan vi höra Olof tralla:

Jag gillar allt som AF ger Av avlastning vill jag ha mer Glöm bort all jourtid, nattjobb och besvär

Var-glad och nöjd, för vet du va Byggshorts har jag varje da’ ett halvår längre ej på kroppen tär.