351 chanser att fylla sommaren med studier

Om en vecka öppnar antagningarna till höstterminens högskolestudier, men chansen till sommarplugg stänger likaså. På Lunds universitet finns 40 kurser att söka.

[ads1]

Börjar sommarjobbsångesten verkligen göra sig påtaglig? Ta chansen att gardera dig från en helt sysslolös sommar. Om en vecka stänger anmälan till årets sommarkurser vid landets universitet och högskolor.

Nationellt finns hela 351 olika kurser att botanisera kring. Men om du hellre vill vara ditt lärosäten trogen, erbjuder Lunds universitet 40 olika kurser att bekanta sig med i sommarsolen.

De klassiska juridikkurserna ”Nätburen kurs i arbetsrätt” och ”Internetbaserad juridisk introduktionskurs” erbjuds som vanligt, samtidigt som den lite mer oortodoxa kursen ”Tros- och livsåskådningsvetenskap: Det onda och de onda – från demoner till psykopater” också finns att välja.

Men som vanligt är det främst studenter vid konstnärliga fakulteten som kan få utlopp för sina studieambitioner vid Lunds universitet. Flera kurser i bland annat brassundervisning, dirigerande och hur man leder en kör erbjuds.

Men om du har svårt att bestämma dig, kan du välja och vraka bland de olika kurserna. Du kan antas till som högst 22,5 högskolepoäng under sommaren och kurserna ges vanligen någon gång mellan juni och augusti.