Hongkong Dag 73-79

- in Nyheter

Denna vecka blir det sena dagar på jobbet, sommarvärmen kommer och jag upptäcker Hongkongs mindre besökta sida.

Dag 73.

Tvättar lakan, lyxigt, gym och tillbaka till hotellet – är så skönt med en helgdag till, behövdes verkligen. Blir stor brunch med Oskar och Hanna – lyxigaste och dyraste hittills, 450:-. Är mätt hela dagen hädanefter, via IFC, Apple Dorm, mataffären och sedan Hotellet, ingen dålig måndag. Hotellet igen, laddar m för morgondagen, blir tillbaka till kontoret igen, tack!

Dag 74.

Sover bra, MTR, frukost, morgonmöte, tomt på kontoret idag – en del att stå i efter ledigheten, särskilt nu med hava strykan bara – skönt att vara sysselsatt dock. Slipar vidare på PMQ, möte kring det, börjar titta närmre på EU day och National dagen, blir en del där också, designers måste vi nå ut till igen, får se vad som händer. Lunch, nya passion 79:- super mätt, kallt ute – kontor, skriver mail, hittar kontakter, får hjälp av handelskammaren, försöker deala med hotellet, kommer behöva 24 nätter i maj – juni, de ska återkomma. Kvar längre på kontoret, del att göra. Blir klar kl. 7, hemåt, MTR, middag, inte hungrig, hämtar tvätt, hotellet, tackar för mig.

Dag 75.

MTR, frukost igen, skickar iväg sponsor mail för EU dagen, börjar få svar på designer mail, sammanställer Excel fil med alla detaljer, slipar punkter till mötet med PMQ imorgon. Lunch, 50:- sitter ute, rätt varmt, tillbaka till kontoret, espresso/Nespresso. Sammanställer mail och detaljer, fyller på kring KOM, skickar in inlämningsuppgift till GUL, en kvar nu bara (i Maj). Har handledarmöte – är konstruktivt, åker mot Business Sweden och lämnar post, MTR hemåt, gym, middag med Johan och Jonathan – Italienskt – mycket mat, trevligt – hemåt och godnatt.

Dag 76.

Varmt och fuktigt idag, checkar ur hotellet, lämnar sakerna på AD, MTR, kontoret, frukost, 24 mail väntar, nytt rekord…en väldig massa positiv feedback dock om eventet och donationerna börjar rulla in. Till eBanner, sammanlagt där 4 gånger idag, tar sin tid att få fram någon ny information och att de skall kommunicera med deras olika avdelningar, hur många timmar ska det ta att beställa en backdrop? Lunch 48:- snabbt och sedan tillbaka till kontoret, taxi mot PMQ och möte, tillbaka, köper kakor till fika, hinner inte fika, skriver mötesupptäckningar, företaget ringer och finner problem med filen – gör ny version, blir sent. Varmt ute idag 28c, synd att man inte hinner med så mycket annat idag.  MTR, middag 48:- Three Monkeys och hemåt.

Dag 77.

April, grått idag 20c – MTR, frukost, kontoret – återigen är det att bli klar med trycket, är en stor fil som kladdar – mot butiken vid 10 tiden, hoppas det funkar idag. Återstår att se såklart – blir att vänta, publicerar en post kring kånken, översätter, uppdaterar hemsidan, slipar på min Linkedin. Lunch, varmt ute, skönt, blir eftermiddag – filen fortsätter att strula, blir att tänka om, blir sent idag – beslutar oss att åka bort till deras kontor och lämna över den rakt av, sparar vi cirka 4 timmar. Blir sent, filen strular – seg dag – för jävligt att ingen kan göra rätt bara- middag 48:- hem.

Dag 78.

Sover dåligt uppe vid 7, frukost, gym, disigt idag – tänkte hake vid 11, får se om Jonathan orkar upp tills dess. Mot Wan Chai, buss uppför backen, Violet Hill och Twin peaks igen, varmare idag, fuktigt – riktig djungel idag. Jobbig vandring men är skönt som alltid, Stanley i några timmar, solen tittar fram, uppåt 30c – perfekt väder. Taxi tillbaka, gym igen – äter middag i Causeway Bay, Koreanskt 100:- riktigt bra, hamnar på pub som är en kopia av en engelsk pub, intressant, lite fotboll och hemåt.

Dag 79.

Varmt idag igen, sover lite bättre, frukost, mot IFC – ska på utflykt med Young Proffesionals till Lamma Island – en ö strax söder om staden, båt dit 20:-. Ön är förvånansvärt fin, inga bilar, tropisk djungel, tyvärr är det mycket människor och ett fult kraftverk som skymmer vyn. Blir att leta påskägg och sedan går vi en slinga, inga större problem och knappast en “hike” uppe på 29c igen skönt faktiskt. Bär sedan mot båten på ön, slösa alldeles för mycket å en medelmåttig lunch – båt, central, hem. Spelar lite basket i parken vid vattnet och sedan gym – trött idag, hemåt och säger godnatt.