Hongkong Dag 94 -100

- in Nyheter

Denna vecka firar jag hundra dagar i Hongkong, reflekterar bakåt och framåt, utöver det regnar det mycket, jag utforskar andra sidan och tar en sväng i sjukstugan

Dag 94.

MTR, spöregnar igen idag, frukost, måndag igen, betyder möte, copywriting av artikel från intern hemsida till hemsidan, översätts och komprimeras till engelska, svara på mail. Lunch 50:- äter på kontoret. Får temporärt ansvar av att besvara telfonväxeln, intressant at få prova något nytt, blir bara ett samtal tyvärr, fråga om körkort. Åter till hemsidan, skriver klart, väntar på återkoppling, skriver press release för IK. Hemåt, MTR, spelar basket ute, svettigt, gym, middag 63:- åter till press releases. Blir att fixa lite smått, godnatt!

Dag 95.

MTR, frukost, kollar mail – lugnt än så länge. Frida fyller 25 idag, ska hitta på något fint att skriva. Fixar översättningar och transiteringar inför kris beredskaps simulation,nästa vecka, ska bli intressant. Lunch, 82:- åter, skriver ny press release, översätter krisplan för Taipei också, blir en del men går bra, intressant att komma in på denna vinkling också, lite ny information. Följer med Jesper till Kowloon, taxi, går fort, gratis är nice, blir att gå i TST lite, hittar hans skräddare, bra priser, ska tänka på det, Chungkong Mansions igen – middag, Kyler Pass, indiskt, bästa indiskt jag ätit faktiskt – sju våningar upp bakom en anonym dörr – ser simpelt ut men är fantastiskt, undangömt från omvärlden. Chungking Mansions, en eklektisk mix av kulturer, globaliseringens kärna i Hongkong, Afrikanskt och Syd Asiatiskt gäller, blir mer att utforska. Mot Ladies Market, upp Nathan Road, trängs, Jesper hittar ett skärp, 50:- bra pris, MTR, gym, hem skriver lite, bokar hotell och godnatt.

Dag 96.

MTR, frukost, åter på kontoret, lugnt idag – svarar mail, skriver klart den engelska versionen av beredskapsplanen för Taiwan, ska ha möte senare. Slipar lite på press releasen, en till skall skickas ut imorgon. Möte, nationaldagen diskuteras, blir en del om layouten och hur det praktiskt skall gå till – en del om pre-departure eventet också, blir inte mycket att fixa dock. Sen lunch, blir Tallone, sallad och soppa 83:- bättre än Passion, mycket mat, sparar hälften. Skriver mail, uppdaterar engelskt personligt brev, lägger ny information på hemsidan, MTR, hem. Basket, varm, gym,middag 50:- äter en del rester, läser, godnatt.

Dag 97.

MTR, frukost, lite finare väder idag, solen tittar fram, det var inte igår. Blir att svara på mail, lite spridda ämnen. Lunch, sallad igen, sitter ute i solen, 29c – skönt, blir en del att fixa med lita andra saker dag annars.  En vän ska till Singapore, skickar tips till honom. Fixar lite med planer inför besök ikväll, sätter ihop ett bord på konsulatet, färdigställer det mesta, trött idag. Hemåt, MTR, gym, taiwanesen, läser ser film och tackar för mig idag.

Dag 98.

Frukost, mår sådär var nog soppan från igår, blir ingen MTR – sova fyra timmar till, känns bättre till kontoret, soligt idag – blir frukost/lunch, sitter och svarar mail, tomt på kontoret idag, lite fredags känsla. Skickar några ansökningar, blir hemåt – äter tidig middag 100:- hemåt, sitter nere vid waterfronten, fint med solnedgång, läser, somnar tidigt, behöver en sådda här dag.

Dag 99.

Känns bättre idag och är fint väder, får fånga dagen, frukost, lämnar tvätt – åker mot Kennedy Town, möter upp Johan, buss till Aberdeen, inget särskilt, 34c idag, varmt – blir att gå runt lite längs vattenfronten, hittar ett par skor 400:-. Vidar mot Repulse Bay, ner på stranden, vattnet ljummet – mycket kinesiska turister som tar bilder på stranden ingen faktiskt på stranden eller i vattnet, intressant, lunch 187:-. Buss till Causeway Bay, MTR hem, vilar, känner mig sådär ännu, läser, middag 40:-, kollar film, godnatt.

Dag 100.

100 dagar i Hongkong nu, tiden går, helt sjukt i sig. Regnar ute idag, hämtar tvätt, får se vad jag hinner med idag, kollar bak på bilder och vad jag hunnit med i min tid här, en hel del faktiskt, men tiden är inte slut ännu, är fortfarande sex veckor kvar, typ. Stannar hemma under morgonen, spöregnar, ger mig ut, går Sheung Wan, Soho, Central, Kaffe, IFC, kollar flygtider för nästa vecka, MTR till Jordan, går och strosar, solen kikar fram – hamnar hos skräddaren i TST, blir några skjortor, hämtas på tisdag. Färja tillbaka, IFC igen, middag 151:- monsunregn igen, hem, gym, Laddar inför nästa vecka, läser, kollar film, prata på FaceTime, godnatt.