Ekonomfadder brännmärkte nollor

- in Novisch, Nyheter, Studentliv
@Tindra Englund

I samband med Lundaekonomernas nollning brännmärkte en fadder flera nollor med cigaretter.  Händelsen inträffade under en utekväll på Helsingkrona nation den 25 augusti.

– Jag känner till händelsen och jag var själv på plats på nationen när det hände, säger Charlie Widenfors, ordförande för Lundaekonomerna.

Enligt uppgifter ska nollorna ha fått vissa fördelar av att låta sig brännmärkas på händerna av faddern i fråga.

– Detta är givetvis inget beteende vi står bakom och när jag fick reda på det så sa jag tydligt ifrån till faddern att detta är inte okej. Jag pratade allvar med honom och sedan följde jag tillsammans med vakterna honom ut från nationen, säger Charlie Widenfors.

Från Lundaekonomernas sida tar man mycket allvarligt på det inträffade och beklagar händelsen.

– Det är inget som ska hända under en novischvecka och vi ser det självklart som en tragisk händelse så här i efterhand, säger Charlie Widenfors.

Ärendet har nu delegerats till de inom kåren som är ansvariga för novischveckan och de kommer att vidare utreda vad som hänt samt pratat med de inblandade igen.

– Vi vill se till att inga novischer känner sig obekväma på något sätt efter novischveckan, säger Charlie Widenfors.

Missa inte studenternas åsikter om händelsen.

Har du mer information om händelsen eller har du blivit utsatt för något som du inte ville under din nollning? Kontakta oss på lundagard@lundagard.se