Farsa vs svärfar

- in Nyheter

Hallå Freedomhaters. Bloggen återvänder från ett USA som inväntar orkanen Matthew och som lider med nyligen rånade Kim Kardashian.

Närvarade under gångna veckan vid en briefing där man som intern försöker mingla och passar på att plocka på sig ett tilltugg eller två. När jag offentliggjorde min kongressmans delstat för en amerikan på briefingen upprepade han delstatens namn och menade på att det var självklart att jag kom därifrån givet hur jag själv pratade.

Win. Dolph Lundgrenifieringen pågår.

Enligt den enda vetenskapliga opinionsundersökningen (dock med viss lutning åt Demokraterna i urvalet) som gjordes för att mäta vem som vann förra veckans debatt visade resultatet Hillary Clinton med klar marginal. Donald Trump har bestämt hävdat motsatsen med hänvisning till en rad onlinemätningar. Hursomhelst har Clinton ännu inte drygat ut avståndet till Trump i de nationella matningarna.

Vad man däremot kan se att hennes ledning, 2,5 %, just nu inte minskar om man räknar med tredjepartiskandidaterna Gary Johnson och Jill Stein. Detta kanske kan tillskrivas Johnsons numer regelbundna blunders som gjort att han har tappat stöd.

Inatt gör de båda kandidaternas parhästar Tim Kaine och Mike Pence upp i den enda debatt som tillägnas Vicepresidentkandidaterna. Båda kandidaterna har varit relativt anonyma i kampanjerna hittills, kanske Kaine i synnerhet. Han är pappan som försöker vara down with the kids och har lite försent laddat hem Pokemon Go. Pence å sin sida, är svärfadern du bäst imponerar på med genom att i förbifarten referera till gamla jaktlyckor.

Det kommer inte bli en lika spektakulär debatt som förra veckans och det kommer synas tydligt med antalet tittare. Däremot kanske man kan förvänta sig ett större inslag av sakpolitiska idéer och en Pence som kommer försöka saluföra Donald Trump som president genom ett mer koherent budskap.

Bloggen önskar Pence lycka till.