Belägrad stad inväntar påven

- in Nyheter
@Tindra Englund
Foto: Filippa Werner Sellbjer
Foto: Filippa Werner Sellbjer

Det måste vara så här det känns att bo i en krigszon. Den tanken slog mig i morse när jag cyklade in till redaktionen. På gatorna såg man fler personer i uniform och med vapen än vad man såg civila. Tvärs över Lilla fiskaregatan låg en betongbarrikad och stämningen var minst sagt tryckt.

Anledningen är att Påven Franciskus idag ska besöka Lund (mer om varför och hur kan du läsa HÄR). Oron för ett terroristdåd hänger i luften. Men jag hoppas att solen spricker fram senare under dagen och att Lund trots det enorma polispådraget lyckas visa att en annan värld är möjlig. En värld av enhet i stället för splittring. Där katoliker och protestanter tillsammans kan fira gudstjänst och fokusera på sina likheter i stället för sina olikheter. Något som i vart fall Jesus tycks ha sett som en god idé (Joh 17).

Även  kardinalskommittén hoppas att detta ska bli en dag av enhet i stället för splittring. En dag då Lund visar på den humor och glädje som en ny generation bär på – tillsammans.

Lundagård är i vart fall taggade på dagen och har därför satt ihop ett glatt påve-team som kommer att hjälpa er att följa med i vad som händer och sker. Följ oss på Twitter @lundagard, Instagram och Facebook och självklart på lundagard.se. Det blir både kortare och längre texter + lite TV. NU KÖR VI!

Foto: Jonas Jacobsson
Foto: Jonas Jacobsson