Mässan som räddar sommaren

- in Nyheter

På jakt efter sommarjobb? Torsdagen den sjätte april anordnar universitetet sommar- och extrajobbsmässa i Lilla salen i AF-borgen.

– Vår erfarenhet är att många studenter vaknar till lite sent i sina ansökningar till sommarjobb. Nu har de en sista chans att söka och det är också nu som många bemanningsföretag rekryterar, säger Susanne Linné, karriärsinformatör vid Lunds universitet.

Susanne Linné. Foto: Privat.

Mässan riktar sig till studenter som söker jobb inför sommaren och extrajobb bredvid studierna. Till skillnad från många andra arbetsmarknadsmässor, som ofta är väldigt nischade, är företagen som kommer hit intresserade av en bred rekrytering.

– Fokus ligger inte på vilken inriktning studenterna har på sina studier utan företagen som medverkar på mässan söker väldigt brett; alltifrån service- till akademiska tjänster, säger Susanne Linné.

De flesta företag rekryterar i februari och mars, vilket öppnar upp för bemanningsföretagen, eftersom det är nu många arbetsgivare ser vilket behov som kvarstår inför sommaren.

– Dessutom lämnar många in sina semesterlistor under februari och mars. Det gör att man nu lättare kan se vilket behov som finns, säger Susanne Linné.

Bra att tänka på inför mässan är att förbereda några frågor och ta med sig sitt CV.

– Det kan även vara bra att öva på hur man i fyra meningar kan berätta vem man är och vad man söker, säger Susanne Linné.