Q: Jenny Ekstam (SSK)

- in Q, Studentliv

Som Bomb ville hon spränga folks föreställningar om hur man slänger skräp. Alla uppfordrande bilder på AF Bostäders Facebooksida om sophantering är en efterdyning från denna explosion. Hon hade en gigantisk inflyttningsfest som Q ej blev bjuden till. Men Q har alltid en egen ingång och infann sig därför i ett av SSK-tvåans mörka hörn för att bevittna Bomben detonera. Något sådant inträffade aldrig men framåt natten tyckte sig Q i hennes blick se en undran likt Don Drapers som uttryckte ”När jag redan uppnått så mycket. Vad finns mer att åstadkomma?” Det är möjligt att hon inte alls tänkte så eller att situationen aldrig ens har ägt rum men Q är en ålderstigen kverulant och tycker om att hitta på en mening där det innan inte fanns någon. Likt nedan:

Qkvad: 

En bomb är jag – vad mera, 

I AF-borgen fann jag mig husera

 

I Thukydides krig så valde jag Athen

Att ha kontor på Sparta, vem fick ens den idén? 

 

När man kan leva sitt liv på studenternas Svåning 

Men döm om mina kollegors förvåning

 

När fikat helt var utbytt till veganska mackor

Beståendes till hundra utav palsternackor

 

Men tiden är inte till för att bara arbeta

Det har livet låtit mig veta

 

Nä, i natt är natten. 

Sa jag en gång till min vän

 

Det etsade sig fast och får ej glömmas bort 

För tråkiga fester är livet allt för kort.