LUNCHTESTET: Malmö nation

- in Nationer

Matsalen på Malmö nation är full av hungriga gäster som väntar på terminens första lunch, trots att klockan bara är några minuter efter tolv.

Atmosfären innehåller livliga diskussioner mellan utbytesstudenter och ett lugn som skvallrar om lättnaden efter de sista skrivna tentorna.

På dagens meny står vegetarisk lasagne till en kostnad av 30 kronor. Jobbare på nationen är tillmötesgående. Vid bardisken finns en lapp som ursäktar att diskmaskinen är ur funktion och att maten därmed serveras på papperstallrikar.

För smaken spelar det dock ingen roll, lasagnen är mycket god trots sin anspråkslöshet. Dock saknas salt vid borden för att komplettera dess något dåliga förekomst i lasagnen. Maten innehåller allt man kan förvänta sig av en vegetarisk lasagne: tomat, lök, squash och rikligt med ost. Huvudrätten serveras solo, utan kaffe eller snabba kolhydrater till efterrätt. Det gör att hungerkänslan återkommer tidigare än den gör vanligtvis, eftersom portionerna är ganska små.

Sämst: inget kaffe eller kaka

Helhetsintrycket är trots detta positivt. Kanske tack vare någon

i köket som bestämt sig för att vara extra generös med osten eller kanske för att vårterminen snart infunnit sig. Eller kanske för att det går alldeles utmärkt att äta en vegetarisk, god lasagne i Lund för 30 kronor en vanlig onsdag.

Bäst: Mycket ost på lasagnen.