Dödsolycka på Helsingkrona nation

- in Nyheter

Natten mot söndag dog en man i 20-årsåldern efter att ha fallit från Helsingkrona nations bostadshus.  En stödgrupp av personer från kommunen, polisen och studentprästerna har kopplats in.

– Det är en väldigt hemsk olycka som har skett. Alla känner ju alla väldigt väl så detta är något som drabbat alla boenden, och alla som var på plats i samband med olyckan. Det är en tragedi och det märks, säger Axel Johnson, kurator på Helsingkrona Nation.

03:40 natten till söndag larmades polisen om att en person fallit från Helsingkrona nations gamla bostadshus. Enligt Aftonbladet var mannen på besök från en annan studentstad.  Mannen fördes till sjukhus där han senare avled av sina skador. Hans anhöriga har underrättats och polisen misstänker inget brott

Nationen har kopplat in en stödgrupp för att hjälpa studenterna hantera det som skett.
– I söndags hade vi ett möte med studenthälsan och studentprästerna och även representanter från kommunen och universitetets olika krisledningsgrupper för att bearbeta det hela. Och vi kommer fortsätta ha kontinuerlig kontakt med studenthälsan och studentprästerna för att få det stöd vi behöver, säger Axel Johnson.

Andra studentnationer i Lund har också gått ut med att stöd finns att få, både från kuratel och studentprästerna. Även Lundakarnevalen har gått ut med information till sina aktiva om var de kan vända sig för att prata om händelsen.

Helsingkrona Nation har beslutat att stänga ner verksamheten under de två första dagarna på veckan.

Studentprästerna finns att nå på 046-71 87 35

Studenthälsan nås på 046-222 43 77