Dyrare karnevalssnacks under söndagen

- in Nyheter

Ryktet visade sig stämma. Priserna på Lundakarnevalens snacks har höjts under söndagen.

Röster på sociala medier vittnar om att det har skett en prisförändring på karnevalsområdet. Facebooksidan ”Lunds Memeversity” har konstaterat att priset på snacks höjts. Folk har även kommenterat prishöjningen på chattappen ”Jodel” och bland annat kallat höjningen girig. Efter Lundagårds undersökning kan vi bekräfta att prishöjningen på snacks är ett faktum.

– Vad jag har hört så har karnevalen gått back på snackset, berättar en karnevalsarbetare i ett av snacksskjulen.

Ingen information gavs ut om prishöjningen till besökarna. När Lundagård begav sig ut på karnevalsområdet under söndagen möttes vi av ändrade prislistor. Silvertejp hade satts över det ursprungliga priset. Och själva prishöjningen då? Fem kronor har priset höjts på bland annat glass, kardemummabulle och godis.

Lundagård söker ekonomiansvarig för en kommentar.