Karnevalståget har nått slutstationen

- in Nyheter

Efter karnevalstågets andra och sista varv genom Lund var det dags för nedmonteringen av vagnarna. För att motivera karnevalisterna lite extra organiserades en inofficiell tävling i snabbast nedmontering av sin vagn. 

Under söndagseftermiddagen nådde karnevalståget fram till slutstationen vid Karnevalscentralen. Nu väntar nedmontering och städning för voluntärarbetarna.
– Vi kommer riva alla vagnar i dag och sen kommer städningen ta en vecka ungefär, säger Vendela Talenti, vice kommunikationschef för vagnsektionen.

Vendela Talenti, vice kommunikationschef för Lundakarnevalen. Foto: Natalia Perez-Phillips

Tåget gick direkt till Karnevalscentralen efter det sista varvet på söndagseftermiddagen. Det är 20 vagnar som ska plockas isär och till viss del återvinnas. För att motivera de trötta karnevalisterna har en inofficiell tävling organiserats i vem som kan montera ner sin vagn snabbast och samtidigt ta hänsyn till miljön.
– Jag vet inte exakt hur man vinner eller vem som håller koll på vilket lag som är bäst men det blir som en fest i varje fall, skrattar Vendela Talenti.

För karnevalisterna som har byggt på vagnarna i drygt en månad är det med blandade känslor de nu monterar ned byggnationerna. Elin Björneberg och Martin Bernebring hjälps åt att skruva isär en bit av sin vagn.

– Det känns lite konstigt faktiskt. Vi fick bara använda vagnen två dagar, och vi har jobbat med den i typ en månad. Det är lite tråkigt faktiskt, säger Elin Björnberg.
– Men det var fett kul att åka runt, man fick en adrenalinkick, säger Martin Bernebring.

Martin Bernebring och Elin Björneberg monterar ned sin vagn. Foto: Natalia Perez-Phillips

Anton Järild, som är vice vagnchef för vagnen Alice i underlandet, är nöjd över hur tåget blev.
– Det har varit två fantastiska dagar med strålande sol och mycket människor. Vi har fått en fantastisk grupp och byggt en väldigt bra vagn tycker jag. Så man är ju stolt. Jättekul!

Anton Järild drar skruv. Foto: Natalia Perez-Phillips

Känns det sorgligt att plocka isär allting igen?
– Jag vet inte, jag började dra första skruven nu, skrattar Anton Järild.
– Men det är lite sorgligt. Det är ju två dagar nu, och sen är det slut. Jag trodde att det skulle kännas som ett antiklimax, men det har det inte varit. Det har varit så kul, fortsätter han.

Foto: Natalia Perez-Phillips