Ekonomerna nollar vidare i oväder

- in Nyheter, Studentliv

Nollningsföljetången fortsätter. I går var det Lundaekonomernas lekdag i St. Hans. Inte heller denna dag hade de tur med vädret.

–Såpafotbollen blir ju bara roligare om de får halka runt i stora vattenpölar, säger Rickard Stenswed, som är dagens huvudsakliga organisatör. 

Sensommarvärmen har aldrig känts längre från oss än nu. De trasiga paraplyerna som kantar vägen till St. Hans backar kan vittna om är det ett hårt och ogästvänligt regn. Men höststämningen avbryts abrupt av elektronisk musik så fort man närmar sig parken. Det är Lundaekonomernas stora lekdag på torsdagen, och varken novischer, faddrar eller organisatörer låter lite vatten stoppa något så stort som en nollning.

Foto: Alexander Edthofer

Rickard Stenswed, som är dagens huvudsakliga organisatör, säger att vädret inte alls varit ett hinder för dagen.

–Vissa av våra aktiviteter, som såpafotbollen blir ju bara roligare om de får halka runt i stora vattenpölar. Vi är lite drygt 400 stycken här och det har varit lika god stämning som under resten av nollningen.

Rickard Stenswed. Foto: Alexander Edthofer

Runt honom tävlar novischer, utklädda till romare och cyklister, i frisbee, såpafotboll och i en stor uppblåsbar hinderbana. De som inte tävlar för stunden står och hejar på sitt lag eller dansar. En av de novischerna är Henning Welin.

–Det känns som att allas energi smittar av sig. Jag trodde inte att det skulle vara så här bra sammanhållning. Jag har fått väldigt många nya vänner här i dag, säger Henning Welin.

Foto: Alexander Edthofer