Campusbokhandeln flyttar centrallager till Lund

- in Nyheter

Minst tio nya jobb och minskade leveranstider när Campusbokhandeln flyttar sitt centrallager till Lund i oktober.

Campusbokhandeln säljer kurslitteratur, både ny och begagnad. Försäljningen sker på nätet samt i nio butiker runtom i Sverige däribland Lund. Nu flyttas centrallagret som för närvarande ligger i Stockholm, ner till Lund. Beslutet fattades för någon månad sedan och togs enligt Fredrik Hagenius, verkställande direktör på Campusbokhandeln, av flera anledningar.

– Vi har väldigt många kunder i Lund och Malmö. Vi kan få ner våra leveranstider från vår största leverantör, Studentlitteratur som ligger i Lund, och vi får ner leveranstiderna från England och Tyskland med nästan en dag. Sedan har vi mycket personal där [i Lund reds. anm] också vilket underlättar när vi ska starta igång något nytt.

Det nya lagret i Lund kommer ligga i den nordvästra delen av staden, nära Studentlitteraturs lager. Enligt Fredrik Hagenius kommer de anställa minst tio stycken tjänster på upp till 75 procent.

– Vi har varierande säsong och vi gillar att anställa målgruppen som är studenter. Då passar det bäst med deltidsjobb. Sedan är det inget krav att man ska vara student för att söka. Men vi är vana att jobba med studenter vi känner oss trygga med det, säger Fredrik Hagenius.

Tidigare hade Campusbokhandeln sina lager i butikerna men sedan ett år tillbaka har man haft ett centrallager i Stockholm med runt tio anställda. I och med flytten har fyra av dem fått erbjudande att jobba vidare i Stockholmsbutiken men tyvärr kan inte alla få den möjligheten. På frågan om man får behålla sin tjänst om man väljer att flytta ner till Lund ger Fredrik Hagenius ett positivt svar.

– Ja, absolut. Vi är väldigt nöjda med alla som jobbat hos oss.

Priserna på böcker kommer däremot inte förändras i och med att centrallagret flyttas till Lund.

– Initialt kommer ingenting hända [med priserna reds. anm]. Vi hoppas bli mer effektiva, vi försöker bli bättre och snabbare hela tiden. De priserna vi håller nu på nya böcker, vilket det här framförallt gäller, matchar Adlibris och Bokus. Men när Amazon kommer in kommer det pressa priserna ännu mer och det kommer bli en utmaning, säger Fredrik Hagenius.