Valborgsfirandet relativt lugnt

- in Nyheter
När Lundagård var på plats i Stadsparken klockan åtta var det redan mycket folk som hade tillströmmat. Valborgsfirarna väntade sig god stämning och en maxad dag. Trots att parkens ytor under dagen pressats till det yttersta har, enligt polisen, firandet varit relativt lugnt. Siste april-firandet har i år varit relativt sansat, det är endast för ett fåtal som det har uppstått tråkigheter. – Jag skulle vilja påstå att det är något lugnare än vad det brukar, säger Ewa-Gun Westford, pressansvarig vid polisregion syd. Antalet firare på plats i år i Stadsparken uppskattar polisen till mellan 25 000 och 30 0000. – När vi hade helikoptern uppe och tittade vid lunchtid så var det fullt i alla vrår, säger Ewa Gun. När Lundagård talar med polisen under eftermiddagen konstateras att inga misshandels- eller sexualbrottsanmälningar har inkommit. Däremot har tre narkotikabrott anmälts och en person har fått avlägsnas från området på grund av stökigt beteende. På Facebook skriver polisen i Lund att 53 brott mot alkohollagen har anmälts samt att ett fåtal har satts i fyllecell. Strax innan halv fyra gick en strid ström av människor ut ur parken. Med folkmassans utspridning anpassar polisen också sin rörlighet. – Vi patrullerar till fots, cykel, motorcykel, bil och häst för att vi ska kunna vara överallt med trygghetstänket och säkerhetstänket i fokus, säger Ewa Gun Westford.