Lunds nation snabbast och närmast idealtiden

- in Nyheter, Studentliv
Lunds nation var både snabbast och närmast idealtiden när de som segrare av Tandemstafetten 2019 trampade i mål på lördagseftermiddagen. Klockan tjugo över fyra trampade tandemcyklisterna i mål i ett soligt Lundagård. Under 20 timmar hade 19 lag bestående av kårer och nationer cyklat från Göteborg till Lund. Först i mål, och även närmast den under loppet hemliga idealtiden för målgång (klockan 15:25), var Lunds nation. – Vi är helt slut men jättenöjda, säger Idrottskollegiets ordförande Erik Brundin. Tandemstafetten, arrangerat av Idrottskollegiet som är ett underkollegium till Kuratorskollegiet, har anordnats under karnevalsfria år sedan 1970-talet. Loppet bestod i år av 19 etapper av varierande längd och svårighetsgrad. Stora bergshackan är ett av priserna och delas ut till det lag som kommer först över Hallandsåsen. Lilla bergshackan är priset för den som är snabbast över Söderåsen. Västgöta nation knep båda dessa titlar. – De krossade verkligen allt motstånd. Först såg vi dem inte i klungan från vår följebil och trodde att de hade avbrutit sträckan, säger Fredrik Tegström, också ordförande för Idrottskollegiet. – Sedan körde vi två-tre minuter till i 70 kilometer i timmen, och då såg vi dem plötsligt som en gul prick långt framför oss. Jag trodde inte det var möjligt att cykla så fort utan en motor, säger Erik Brundin. Malmö nation tilldelades supporterpriset för sin taggade klack. Lundaekonomerna mottog strulpriset efter en incident under discot i Varberg. – Några taggade deltagare råkade komma åt handtaget för nödsituationer i bussen när de skulle gå ut till discot. Någonting hände med lufttrycket i bussen och de behövde byta till en ny som kördes ner från Göteborg, säger Erik Brundin. Fredrik Tegström och Erik Brundin har planerat evenemanget sedan slutet av mars. 16 funktionärer, exklusive sjukvårdsteamet, har hjälpt till att anordna årets upplaga av Tandemstafetten. – Det har funkat jättebra faktiskt. Förutom något skrubbsår och en buss som behövde bytas ut har allt gått enligt plan, säger Fredrik Tegström.
Artikeln har uppdaterats. I en tidigare version stod det att Idrottskollegiet är underkollegium till Kammarkollegiet. Detta är fel. Idrottskollegiet är underkollegium till Kuratorskollegiet (KK).