Hon tilldelas årets Biljetten-stipendium

- in Nyheter

I år tilldelas BiljetteVinnare av årets Biljetten-stipendium, Filippa Werner Sellbjer. Foto: Lukas J. Herbers.n-stipendiet Lundagårds mångåriga medarbetare Filippa Werner Sellbjer som planerar att ta tåget till Hamburg i vår. 

Biljetten-stipendiet tilldelas en medarbetare som inte är rädd för att sticka ut och som uppvisar lekfullhet, mod och briljans.

– Det är väldigt praktiskt att resan går med tåg för jag flyger inte, så annars hade det inte gått, säger Filippa Werner Sellbjer.

Motiveringen till att hon tilldelas Biljetten är skriven av 1994 års Lundagårdsredaktör och instiftare till stipendiet, Marko T Wramén.
Motiveringen lyder: ”Årets stipendiat har arbetat på Lundagård länge och genom åren inte väjt för komplicerade eller kontroversiella ämnen, vare sig det handlat om personliga krönikor, nyhetsartiklar eller reportage. Det har varit intressant att följa medarbetarens utveckling och läsa texter om elitism, fattigdom, debatten kring genusvetenskap och senast om en före detta kriminell som avtjänat sitt straff och nu studerar juridik.”

I Hamburg ska Filippa Werner Sellbjer fokusera på mat.
– Jag ska äta så mycket som möjligt. Hamburgare låter väldigt likt. Det kanske kommer därifrån, säger hon.