T-bar blir digital i kampen mot corona

- in Nyheter

T-bar har funnits i Lunds studentliv i över 20 år. I lördags höll nattklubben som vanligt öppet för danssugna gäster, nu blir den istället digital.

Efter ytterligare restriktioner från regeringen på grund av coronautbrottet stod det i veckan klart att T-bar inte kan bedriva sin vanliga klubbverksamhet. Det var ett tyngt men målmedvetet t-bar-team som i samma veva började spåna idéer för att säkra T-bars fortlevnad.
– Det handlar att visa att vi försöker hitta kreativa lösningar. Vi vill hålla musiken och T-bar vid liv, säger Oscar Jensen, kommunikatör på T-bar.

Nu skapar de för första gången i T-bars historia en digital nattklubb. Exakt hur det kommer att gå till kan inte Oscar Jensen svara på än.
– Vi improviserar och använder den kompetens som vi har på T-bar. Alla detaljer är inte utstakade, men vi ska ro detta i land, säger han.

Klockan 21 under fredagskvällen drar dj:n Fredrik Baigi igång sitt dj-set. Konserten läggs ut på T-bars facebook-sida i realtid. Så önskar Oscar Jensen hålla människor sällskap under kvällen.
– Vår dj kommer att spela låtarna som våra gäster känner igen, livesänt från lokalerna de vanligtvis dansar i. Det blir som T-bar, fast hemma i vardagsrummet, säger han.

Eventet är gratis, men T-bar skaffade i veckan ett swishnummer för att ta emot donationer. Den ekonomiska situationen har nämligen blivit kärv.
– Sanningen är att situationen slår jättehårt mot oss. Vi vägrar att tro att detta är sista t-bar och därför gör vi nu allt för att prova olika lösningar, säger Oscar Jensen.