Ingen avspärrning vid Parentesen: ”Det blir en logisk kullerbytta”

- in Nyheter

Inga avspärrningar vid Parentesen under Siste april. Detta till följd av coronaviruset covid-19.
–Vi utgår från att våra hyresgäster förstår och tar ansvar, säger AF Bostäders VD Henrik Krantz. 

Med anledning av coronaviruset covid-19 har AF Bostäder fattat beslutet att inte spärra av Parentesen inför Siste april, som har varit rutin sedan 2015 för att undvika okontrollerbara folkmassor under firandet. Henrik Krantz är VD för AF Bostäder.

Det blir en logisk kullerbytta om vi ska stänga Parentesen som om det vore vilket år som helst under Siste april. Vi utgår från att våra hyresgäster förstår och tar ansvar, säger han. 

Enligt Henrik Krantz har AF Bostäder inte möjlighet att kontrollera eventuella folkmassor inne på sina studentboenden, och att antalet i korridorerna inte överstiger 50 personer. 

Vi har inte möjlighet att kontrollera om våra kunder följer myndigheternas beslut gällande folksamlingar i våra fastigheter, och det är inte riktigt vår roll. Vi har meddelat våra hyresgäster och vädjat till dem att tänka på att det inte är lämpligt att ordna fester i år. Vi får lita på att de förstår, jag är ganska säker på att de gör det också. Av det skälet hoppas vi och tror att det kommer att gå alldeles utmärkt. 

Tidigare har Lunds kommun meddelat att de låter spärra av Stadsparken under Siste april, och Lunds universitet kommer att stänga ned Botaniska trädgården. Enligt Henrik Krantz skiljer sig deras beslut från AF Bostäders eftersom de riktar sig åt allmänheten.
– Vi vänder oss inte till allmänheten utan till våra kunder, studenterna. Då blir det en annan fråga när det gäller avspärrningar. 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

You may also like

“Fri akademi eller genusdoktrin?” – Höstens första studentafton

För första gången någonsin kunde man följa Studentafton