Brand på studentboendet Dammhagen

- in Nyheter

Vid 21-tiden igår kväll inkom larm om en brand i en av lägenheterna på studentboendet Dammhagen i Lund. Branden kunde släckas senare på kvällen. Enligt räddningstjänsten befann sig ingen i lägenheten vid tidpunkten för branden. 

Klockan 21.46 inkom larmet in till räddningstjänsten om att en befarad brand i en lägenhet på översta våningen på Dammhagen, på Södra Esplanaden i Lund. Mats Nilsson jobbar som inre befäl på räddningstjänsten Syd.
– Vi vet inget om brandorsaken i nuläget, polisen håller på att titta på det.

Branden kunde släckas strax efter kl 22. Enligt Mats Nilsson befann sig inga personer i bostaden. Branden ska inte ha spridits till andra lägenheter.
– Vi har haft bevakning under natten och hade sista kontrollen imorse.

Sophia Lennartsson läser elektroteknik vid Lunds universitet, och bor på Dammhagen i en lägenhet två våningar under den lägenhet där branden ägt rum. Hon var hemma när det plötsligt började lukta rök i trappuppgången.
– Jag hade haft ytterdörren öppen i en-två minuter och kände att det började lukta ganska mycket rök. 

Sophia Lennartsson valde att stanna hemma under kvällen, för att avvakta och se så att röken inte kom inifrån lägenheten.
– En halvtimme senare hörde jag att en brandbil körde upp utanför huset och åkte upp med sin kran. Då fattade jag direkt att det var något som brann i vårt hus. Jag gick ut på loftgången och såg att de höll på att slå in dörren på lägenheten två våningar över min. En stund senare blev jag ombedd av ett befäl att ta mig ut från huset omedelbart.

Enligt räddningstjänsten är lägenheten helt utbrunnen. Polisen uppger att en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har upprättats.

Texten kan komma att uppdateras. 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

You may also like

“Fri akademi eller genusdoktrin?” – Höstens första studentafton

För första gången någonsin kunde man följa Studentafton