DECEMBER 17: Karin Bergdahl

- in Julkalender, Julkalender 2021

NAMN: Karin Bergdahl
ÅLDER: ”Åh herregud…23!”
HEMORT: Umeå
STUDERAR: Civilingenjör i teknisk matematik sedan 2016

En vecka kvar till julafton och Lundagård har fått nöjet att träffa umebon som aldrig trott på tomten. Karin Bergdahl är 23 år gammal och studerar för att bli civilingenjör i teknisk matematik. Hej Karin! 

Vad är din favoritdel med julen?

Jag gillar att jag kan åka hem i och med att jag bor så långt bort från familj och kompisar. Sen vad jag gör när jag är hemma spelar inte så mycket roll egentligen.

Hur länge trodde du på tomten?

Jag trodde aldrig på tomten, det var inget mina föräldrar kände att de ville försöka sig på. Men jag var under strikta instruktioner att inte avslöja för de andra barnen att tomten inte var på riktigt.

Har du och din familj nån sorts jultradition som andra kanske skulle tycka var annorlunda?

Inte riktigt… Det ehm… det var ganska länge ett stort bråk om vem som skulle få slå sönder pepparkakshuset när det var dags att äta det, så vi har en roterande lista nu, efter tio år av bråk så införde de en lista. Vi bygger pepparkakshuset med socker så det är ätligt och sådär och sen har vi en stor kötthammare som vi slår sönder det med.

Vilken är din bästa berättelse från 2021?

Jag fick åka till Frankrike för att spela på en musikfestival, och det var helt absurt för jag åkte dit med spelmanslaget härifrån Lund, vi är ett studentgäng som träffas och spelar nån gång i veckan. Alla andra som var där var riktiga band, och vi var bara en studentorkester, och kraftigt reducerad i antal. Vi gick omkring där och bara ”okej… vem bjöd in oss hit…?”. Det var jättekonstigt, och sen visade sig att vi hade inledningsspelningen, den första spelningen, och det kom nån borgmästare och höll tal… vi förstod inte alls hur vi hamnade där.

Vad är den fulaste frisyren du haft?

Jag vet inte, jag har nog varit rätt nöjd med mina frisyrer. Men en gång så klippte min pappa mig när jag hängde i knävecken i en repstege… Han är civilingenjör, så han tänkte att om du bara hänger, då hänger ju allt håret ner, det går ju jättesnabbt, det är bara att ta saxen och klippa. Det var en bra idé i teorin, men funkade inte så bra i praktiken, eftersom jag började skrika och ville ner eftersom mitt hår var mycket tjockare än han tänkt. Och allt blod i huvudet och så där…. Men annars har jag nog klarat mig undan dåliga frisyrer!