Hon är Borgens nya VD

- in Nyheter

Med 12 års erfarenhet av studentlivet kliver Freja Davidsson Bremborg, 31 år, på VD-posten på AF Borgen AB.

Per Tryding, ordförande för AF Borgen
AB är nöjd med valet.
Foto: Alexandra Roslund

Freja Davidsson Bremborgs första introduktion till AF-borgen var fyra veckor i källarsalen då hon var med i Var Gladspexarna. Sedan dess har hon varit med i 23 spexföreställningar, där hon suttit i blandade poster bland annat i styrelsen och som utskottschef.

Hon är uppvuxen i Lund, pluggade maskinteknik på LTH och började jobba ganska tidigt på borgen, som kundvärd och förman för AF-service. Även Karnevalsgeneral finns med på Freja Davidsson Bremborgs långa lista av studentrelaterade meriter i Lund. 

– Jag hoppas kunna vara en stabilitet för folk som kommer och går i föreningen, en trygg punkt. Är det något jag lärt mig i studentlivet är att det är så lätt att man fokuserar på sin grej och tror att man är ensam, men ofta kanske man bara behöver bolla en grej med en vuxen. Jag hoppas kunna vara den personen som finns där, berättar Freja Davidsson Bremborg. 

Vad är ditt bästa och sämsta minne från AF-borgen? 

– Bästa minne är väldigt svårt, men jag har många bra sommarkvällar på taket. Under karnevalen 2018 gick vi upp och bara blickade ut över staden, Silvana Imam spelade på scenen och man såg hur hela dansgolvet gungade, berättar Freja Davidsson Bremborg och fortsätter;

– Jag har svårt att ha något sämsta minne för jag tycker även att de gånger som varit jobbiga varit erfarenheter man lärt sig av, men någon gång när man ska stressa ihop en fest har det varit mindre bra. Jag har ändå skadat mig genom att trilla men det är bara bra minnen också, skrattar Freja Davidsson Bremborg. 

Oliver Särnehed, verksamhetschef på AF-borgen och Per Tryding, ordförande på AF Borgen AB är glada över att hittat en ny VD med så mycket studentlivserfarenhet. Oliver Särnehed menar att det är en viktig del i hur AF-borgen ska styras eftersom studentlivet är så speciellt, och att förstå hur det funkar är en stor fördel. 

Att Freja Davidsson Bremborg blir AF Borgen AB:s nya VD offentliggjordes på en presskonferens under morgonen. I förgrunden av bilden syns även Oliver Särnehed, verksamhetschef på AF-borgen.
Foto: Alexandra Roslund