Postrum vandaliserat på Dammhagen

- in Aktuell, Nyheter

I söndags möttes boende på Dammhagen av ett postrum i oordning. Post och reklam låg utspritt på golvet och flera postfack var öppnade. Polisen berättar att en man är misstänkt för brytande av post- och telehemlighet.

Brevlådorna på Dammhagen hade brutits upp.
Foto: Theo Vareman

Natten till söndag tillkallades polisen till studentboendet Dammhagen på grund av en berusad man som befann sig i området. Kommunpolis Joakim Nyberg berättar att mannen hittades i ett postrum, där sex postfack hade öppnats och post och reklam låg utspritt på golvet. 

– I samband med att vi omhändertog den berusade personen misstänktes han för att ha öppnat sex postfack. Det ligger därför en skyddad anmälan mot honom om brytande av post- och telehemlighet. 

Brytande av post- och telehemlighet är ett brott som innebär att man olovligen öppnar och läser ett brev eller annat meddelande som sänts med post eller genom elektroniskt kommunikationsnät, som en telegrambyrå. Brottet kan ge böter eller fängelse i högst två år.

Det kommer nu att utredas om det går att bevisa att mannen öppnat postfacken. Joakim Nyberg tror dock att det kan bli svårt eftersom att det saknas vittnen. 

Mannen blev under färden till polisstationen även misstänkt för brott mot knivlagen. 

– Mannen visade sig ha en strumpa med en golfboll i fickan, berättar Joakim Nyberg. 

AF Bostäders VD Henrik Krantz berättar att inga postfack verkar ha gått sönder, och de har heller inte fått någon rapport om stöld från postrummet.

– Vi har inte hört något om det här. Jag fick veta via bovärden att de på måndagsmorgonen hittade mycket reklam på golvet, men i övrigt såg allt bra ut. 

Henrik Krantz berättar vidare att sådana här händelser hör till ovanligheterna. 

– Det är tråkigt att höra att det har hänt. Porten är ju låst så han måste ha blivit insläppt. Tack och lov är detta ganska ovanligt.