Lundagård testar: Katastrofala tältnöjen

- in Aktuell, Lundakarnevalen 2022

Den katastrofala Lundakarnevalen hyser en massiv uppsättning tältnöjen. Men hur spenderar du bäst dina karnedaler, och vilka nöjen får du absolut inte missa? Lundagårds Oscar Lundberg och Cecilia Jönsson Silfversparre gav sig ut på karnevalsområdet för att prova några av årets tältnöjen.

Lundakarnevalens tältnöjen hör till de äldsta och mest omfattande karnevalstraditionerna. 

Bland årets 18 tält får besökarna utmana sig i allt från bordsskick till TV-spelet Singstar. Med en imponerande uppvisning av ordvitsfärdigheter och samtidssatir har tältsektionen skapat en samling attraktioner som hyser något för alla. 

Gudrun

Lundagårds Oscar Lundberg och
Cecilia Jönsson Silfversparre testar tältnöjet ”Gudrun”.
Foto: Eskil Högman

Utan triggervarning slängs vi in i vår generations största barndomstrauma: Orkanen Gudrun. I en oväntad vändning mynnar den storminspirerade labyrinten ut i en alldeles särskild överraskning. För att få hela upplevelsen, se till att besöka Gudrun mellan 14 och 18 på lördag!

Betyg: 4/5 katter, Fantastiskt initiativ!

Katastrån

Lundagårds Oscar Lundberg och
Cecilia Jönsson Silfversparre testar tältnöjet ”Katastrån”.
Foto: Eskil Högman

”Hur jävla svårt kan det vara att hitta en nål i en höstack egentligen?” utropar jag och dyker framstupa in i högen. Klädda från topp till tå i vita skyddskläder drivs vi av en brinnande nyfikenhet över det hemliga pris som tilldelas den som finner nålen. Vi lämnar högen utan pris men med hö i skorna och humöret i topp.

Betyg: 4/5 katter, så hörligt!

Floor is lava

Lundagårds Oscar Lundberg och
Cecilia Jönsson Silfversparre testar tältnöjet ”Floor is lava”.
Foto: Eskil Högman

I ”Floor is lava” sätts våra intenuddamark-förmåga på prov. Tre miljoner geléaktiga plastkulor tvingar oss att väcka våra inre barn för att navigera över hinderbanan. Vi blir snabbt påminda om att det gör mer ont att trilla i dag är när man var barn. Tillsammans med att ett fall också innebär ett kladdigt dopp i gelékulorna gör detta till en av de mer riskfyllda tälten.

Betyg: 3/5 katter, helt okej roligt precis som när du lekte sist.

Vegas wedding

Lundagårds Oscar Lundberg och
Cecilia Jönsson Silfversparre blir vigda
av ”Elvis”.
Foto: Eskil Högman

”Det är klart att man ska gifta sig på Lundakarnevalen” säger Elvis och småler åt oss. Med en stigande oro över det ambivalenta svaret på äktenskapets juridiska validitet närmade vi oss altaret. Strålande för dig som hittat kärleken på karnevalen!

Betyg: 5/5 katter, happy wife, happy life.

Toapappret är slut

Lundagårds panel testar ”Toapappret är slut”.
Foto: Eskil Högman.

Detta tält simulerar en riktigt skitig situation: Toalettpappret är slut. Något som naturligtvis åtgärdas genom att vi i blindo ska föra en rulle genom en plywoodlabyrint mot ljudet av en DJ, utklädd till toalettborste, som spelar hetsig technomusik. 

Betyg: 3/5 katter, som en absurd hallucination sponsrad av toalettilverkaren IFÖ.

Squid game

Här finns en ambitiös take på den populära tv-serien som leder till ett av de mest omväxlande tältnöjena. Här kan 6–36 personer spela mellan tre och fem omgångar, där varje omgång är ett av sex olika spel, tills endast en vinnare kvarstår. De som blir eliminerade möter, likt i serien, katastrofala konsekvenser.

Betyg: 5/5 katter, något för den som vågar spela högt och förlora stort.