Katastrofalt stort intresse för Karnevalens första dag

- in Karneval, Lundakarnevalen 2022

Karnevalens tredje pressträff anordnades på lördagsförmiddagen och Lundagård var på plats. Karnevalsgeneralen Emil Fredberg, press- och sponschef Linnea Söderström samt kommunpolisen Joakim Nyberg utvärderade helgens första dag.

Pressträffen handlade främst om att diskutera gårdagens lyckade och mindre lyckade händelser. 

Karnevalsgeneralen Emil Fredberg berättar att de under fredagen sålde fler tredagarsband än vad som sammanlagt såldes under hela helgen 2018. Han var mycket nöjd över detta och tillade:

– Alla våra nöjen och föreställningar var i princip slutsålda och vi har sålt supermycket produkter. 

Men den stora uppslutningen är ett mynt med två sidor. Som Lundagård har rapporterat blev det väldigt stora folkansamlingar under Basshunter-spelningen. Emil Fredberg medger att under vissa stunder var det för många på plats.

– Under kvällen hade vi lite för många besökare samtidigt på området. Vilket bland annat ledde till långa köer till mattälten och trängsel vid konserten och stora scenen. 

Karnevalen kontrollerade inte antalet besökare som kom in på området, men försökte kontrollera flödet av människor där inne. Men de håller på att utreda möjligheten att sätta stopp för inträden vid behov. 

Emil Fredberg underströk att de inte hade några allvarliga incidenter på området, men att de tar med sig många lärdomar inför lördagen. 

Kommunpolisen Joakim Nyberg instämde och framhöll att det handlar om ett ständigt arbete med att justera sina strategier. 

Den stora försäljningen har likaså gjort att tredagarsbanden sålt slut.  

Men Emil Fredberg och Linnea Söderström försäkrar att de besökare som redan köpt sina biljetter, men inte löst ut dem till band, kommer kunna hämta ut dem som vanligt. 

– Och endagarsbiljetter kommer alltid att finnas. Där finns det inga begränsningar, säger Emil Fredberg och tillägger att det enda undantaget vore om de hade behövt stänga området. 

Avslutningsvis såg Emil Fredberg med glädje fram emot Karnevalståget och dagen som kommer.

– Nu befinner vi oss i mittendagen [av helgen] och det känns stort.