Fortsatt stort intresse för karnevalen – ”Vi har fått slut på både mat och dryck”

Det stora intresset för Lundakarnevalen fortsätter. Kring 100 000 personer såg tåget gå genom staden, och många produkter är nu slutsålda. Karnevalen kan nu också bekräfta att en polisanmälan har gjorts kring den incident som inträffade under fredagens Basshunter-konsert.

– Det har varit en helt fantastisk helg, inleder press- och sponschef Linnea Söderström karnevalens fjärde pressträff.

Det har varit mycket stort intresse för årets karneval, och redan efter två dagar är nästan alla produkter slutsålda. Även maten började under gårdagen ta slut.

– Vi har fått slut på både mat och dryck på våra krogar, de har fått göra en extrabeställning både i går och i dag, fortsätter Linnea Söderström.

Karnevalen gick under lördageftermiddagen också så kallat ”break even” – alltså att intäkterna blivit lika stora som utgifterna. Den vinst som från och med nu görs kommer att återgå till studentlivet:

–  Det som händer efter break even är att vi samlar in pengar till en “efterkarneval”, sedan samlar vi in en buffert till nästa karneval på 10% av vår omsättning. Efter det så samlar vi ihop en summa som vi kommer dela ut till Lunds studentliv genom äskningar i höst, förklarar Emil Fredberg.

Omsättningen låg vid tidpunkten för pressträffen på ca 35 miljoner kronor.

Det stora intresset avspeglade sig också i publiken till karnevalståget – polisen bedömer att mellan 100 000 och 130 000 personer såg karnevalisterna tåga genom Lund.

– Vi räknar med ungefär samma siffra idag, säger Emil Fredberg.

Vissa säkerhetsåtgärder har också vidtagits på grund av det stora antalet besökare. Bland annat meddelades det i går att ”Konkursen”, som säljer profilprodukter, kommer stänga redan vid 21 på kvällen. Detta efter att personer sprungit genom tältet för att ta sig till spelningar.

– Vi ansåg inte att karnevalisterna skulle ha till uppgift att stoppa dem. Så därför valde vi i stället att stänga tältet för att göra det tryggare för våra karnevalister, säger Linnea Söderström.

Lundakarnevalen kan nu också bekräfta att en polisanmälan har gjorts ”i samband med spelningen med Basshunter”. Mer specifikt än så vill varken Linnea Söderström eller Emil Fredberg kommentera anmälan.

– Vi har en förundersökningsledare som kollar på det nu, säger kommunpolis Joakim Nyberg.

Joakim Nyberg vill heller inte kommentera om någon person har delgivits misstanke.