AF-borgens vd avgår efter 12 år på posten

- in Nyheter

Med ett fast grepp om rodret har Stina Åkesson styrt AF-borgens skuta genom pandemi, renovering och karneval. Nu avgår hon en 12 händelserika år på posten. Lundagård har träffat henne för en sista intervju.

Stina Åkesson lämnar nu borgen
via närmsta port.
Foto: Ellen Hertz

Stina Åkesson avgick formellt som vd redan den 1 juni men blev avtackad under den sista veckan i augusti. Numera är Freja Bremborg ny vd på AF-borgen. 

– Jag hade egentligen inte tänkt stanna så länge men jag insåg jag att det skulle behövas ett krafttag med en renovering och att det skulle vara svårt att hantera det som ny, berättar hon. 

AF-borgen genomgick en stor renovering mellan år 2019 och 2020, något som inte var helt okontroversiellt. Sammantaget är Stina Åkesson dock nöjd med renoveringsarbetet.

– Borgen är en relevant och välanvänd plats. Det är jag väldigt nöjd med, säger hon. 

I tid till invigningen av den nyrenoverade borgen slog sedan covid-19-pandemin till vilket istället skapade andra utmaningar. 

– Helt plötsligt var borgen tom, minns Stina Åkesson. 

Även om mycket blev uträttat under Stina Åkessons tid som vd betonar hon att det finns fortsatta utmaningar i styrningen av borgen:

– Vi har en utmaning i att borgen behöver en fortsatt försörjning. Det är ett krävande hus med stora ytor och lösningar krävs för att underhållsnivån ska kunna upprätthållas. 

Att säkra en försörjning inför framtiden utgör en uppgift för Stina Åkessons efterträdare. Själv fortsätter hon på mjukvaruföretaget Softhouse. Med från tiden på borgen tar hon främst alla vänskaper och relationer hon skapat. 

–  Jag tar med mig alla vänner vidare i livet, säger hon. 

29/9: Artikeln har uppdaterats