3 december: Trine Jensen

- in Julkalender, Julkalendern 2022

Bakom julkalenderns tredje lucka finner vi Trine Jensen, 19, från Lomma med mod och en fäbless för det mesta som hör julen till.

Namn: Trine Jensen
Ålder: 19 år
Hemort: Lomma
Studerar: Retorik

Trine Jensen har journalistdrömmar.
Foto: Alexandra Roslund

Hur får du ditt hem att kännas juligt?

– Det vanliga, julpynt, juliga färger, gemenskap med familjen och julbak. Aktiviteter som man kan göra med kompisar och det viktigaste, julmusiken.  

Har du något favorit juldekoration? 

– Jag har några som följt med mig hela barndomen. Saker som man fått på dagis eller gjort själv. 

Vad hade titeln på din självbiografi varit? 

– Det är svårt att sätta något speciellt ord eller mening, men jag tycker att jag är ganska modig, ambitiös och tar för mig. Jag kastar mig ut, även om jag är jätterädd. Temat hade varit allmänt om livet, och att våga leva och att det inte är så seriöst. 

Det bästa med julen? 

– Alla är glada, eller ja alla är ju inte det, men man får umgås med familjen och äta gott. Och att det är julpynt över hela stan och att det lyser upp i mörkret. 

Om du inte hade pluggat det du gör nu, vad hade du pluggat då? 

– Jag hade pluggat journalistik!

Bästa julklappen du har fått? 

– Det är svårt med något specifikt, men när jag var liten så samlade jag på julkalendern på DVD så då fick jag alltid årets julkalender. Jag kollar inte på julkalendern idag, men jag har tio till tolv stycken hemma. Det ligger mig varmt om hjärtat.