9 december: Calle Knarrström

Lundagård fortsätter att räkna ner dagarna till julafton. På decembers nionde dag möter vi Calle Knarrström, 22, som önskar att lära sig fler ordspråk i jul.

Namn: Calle Knarrström
Ålder: 22 år
Hemort: Annelöv
Studerar: Beteendevetanskapliga programmet

Calle Knarrström, önskar dig en
bok om svenska ordspråk i jul.
Foto: Isak Aho Nyman

Vad önskar du dig i julklapp? 

– Jag önskar mig en bok med svenska ordspråk, jag känner att det kan vara bra att ha lite kännedom om dem, och så är det lite roligt att kunna slänga ut ett ordspråk lite här och där. 

Har du ett favoritordspråk? 

– Nej, men jag tänker att jag kommer få ett i boken, så förhoppningsvis så köper morsan eller farsan det till mig. 

Hur skapar du julstämningen? 

– Julkänsla får jag alltid när jag kommer till mormor, hon bor i ett stort rött hus vid sidan av en skog. Hon brukar laga knäck, och då luktar det knäck i hela huset, det ger mig julkänsla. 

Vad ser du mest fram emot i juletider? 

– Glögg tror jag. Jag gillar verkligen glögg, inte med alkohol i nödvändigtvis, men bara att sitta och mysa med en kopp glögg, kolla ut på det kalla vädret. 

Vad är ditt favoritställe i Lund? 

– Det är nog centralen faktiskt, mycket folk, alltid kul att sitta där i närheten och kolla. Det är en bra mötesplats också, alla känner till den. 

Bra plats för en betendevetare att people-watcha? 

– Det säger jag inte! Kanske! (Med glimten i ögat) 

Vad är ditt favoritminne från studentlivet? 

– Det är nog nollningen, jag har pluggat lite innan men då var det ingen nollning. Men denna nollning var fantastiskt rolig faktiskt! Vi fick göra saker som vi inte skulle ha gjort annars, till exempel bada i sjön-sjön.