Sexklotter och snussabotage vid Ekonomihögkolan

- in Nyheter, Utbildning

Ett grupprum på Ekonomihögskolan vid Lunds universitet drabbades under en helg i november av skadegörelse i form av vandalisering och ”sexklotter” – till ett värde av cirka 20 000 kronor.
– Det ligger på nivån ”toalettklotter på grundskolan”, konstaterar Jörgen Norén, intendent vid Ekonomihögskolan i Lund, gällande ”sexklottret” som återfanns på bord, väggar och tavlor.

Det var måndagen den 21 november som städpersonal på ALFA 1 vid ekonomihögskolan noterade att ett av grupprummen hade drabbats av skadegörelse någon gång under den gångna helgen.

Enligt universitetets polisanmälan skulle en anordning för dörruppställning och ett vägghängt klädskåp ha rivits ner. Och på bord, väggar och tavlor i rummet syntes ”sexklotter och annan olämplig text”. Utöver detta hade även ett flertal påsar portionssnus kastats mot väggarna.

Jörgen Norén, intendent vid
Ekonomihögskolan.
Pressfoto: Johan Bävman/LU

Vad ”sexklotter och annan olämplig text” innebär vill Jörgen Norén, intendent och ansvarig för ärendet vid Ekonomihögskolan i Lund inte uttala sig om.

– Det är en pågående utredning så jag kan inte kommentera det. Men det ligger på nivån ”toalettklotter på grundskolan”, berättar han och fortsätter:

– Det är en mognadsnivå som vi inte är vana vid på universitetet.

I polisanmälan står det att saneringen av skadegörelsen kommer uppgå till cirka 20 000 kronor, men den exakta kostnaden är inget Jörgen Norén kan uttala sig om.

I nuläget finns varken vittnen eller vidare information om incidenten. Men eftersom den skedde under en helg då endast personal och studenter har tillgång till universitetets lokaler, talar det för att det är någon med koppling till universitetet som är skyldig, enligt Jörgen Norén. Han tillägger även att då det är skadegörelse som krävt viss fysisk styrka, så är det troligt att det är flera som är skyldiga.