19 december: Lukas Öreberg

- in Julkalender, Julkalendern 2022

Det är dags att öppna den 19e luckan i Lundagårds julkalender! Bakom den finner vi Lukas Öreberg, 21, från Malmö som säger sig ha likheter med både tomten och Lucia.

Namn: Lukas Öreberg
Ålder: 21 år
Hemort: Malmö
Studerar: Civilingenjör

Lukas Öreberg beskriver sig själv
som lättdistraherad.
Foto: Isak Aho Nyman

Vad är din bästa jultradition? 

– I min familj är det att vi brukar bygga ett jättestort pepparkakshus – eftersom båda mina föräldrar är arkitekter. Vi gillar att resa mycket i familjen så vi brukar rita ett pepparkakshus från nåt av ställena vi har varit på. Har vi varit i Kina har vi byggt kinesiska muren, när vi var i USA byggde vi en massa skyskrapor. 

Beskriv dig själv med tre ord!

– Distraherbar. Likt tomten är jag lite överallt. Och likt Lucia – alldeles för mycket hybris. 

Vad gör du helst en tisdagskväll i december?

– Allra helst blir jag ju såklart intervjuad av Lundagård. Annars gillar jag att låtsas plugga matte när jag egentligen dricker glögg och tänker att jag ska plugga matte snart. 

Är det viktigt med traditioner kring jul? 

– Ja, jag tycker det är viktigt. Jag är inte emot att man skapar nya traditioner dock, eller förvränger olika traditioner, men jag tycker det är kul och viktigt att ha traditioner för det ger någonting som man kan se fram emot. 

Vad är ett måste på julbordet?

– Sill och Jansons frestelse. 

Tror du att vi får en vit jul här i Skåne? 

– Med tanke på hur många iskalla dagar vi har haft hittills tror jag för första gången i mitt liv att vi får det.